De hoogtepunten van 100% Optical

Van 4 tot en met 6 februari vond de beurs 100% Optical plaats in Londen. We blikken terug op de hoogtepunten.

Orthokeratologie

Dr Janis Orr gaf een spoedcursus in orthokeratologie. Hierbij benadrukte hij dat men dit niet hoeft te vrezen. Het is juist een handige, omkeerbare methode van refractieve foutcorrectie met lenzen die over het algemeen ’s nachts worden gedragen. Een patiënt heeft hierdoor overdag geen bril of contactlenzen nodig.

Bijziendheid

Professor Edward Mallen besprak de meest veelbelovende technieken voor de controle van bijziendheid en moedigde aan dat de optometristen samen moeten werken om data hierover te verzamelen. “We hebben meer gegevens nodig om een wetenschappelijke basis te krijgen om vervolgens het gezondheidsbeleid te beïnvloeden en de beste voorschriften en richtlijnen ontwikkelen. Bijziendheid is niet alleen slechts een vorm van overlast, maar het betreft een veel groter ooggezondheidsprobleem, zoals glaucoom.”

 


Professor Edward Mallen sprak over bijziendheid

 

Stamceltherapie

Dr Denize Atan had het over de uitdagingen die er liggen voor de ontwikkeling van stamceltherapie voor verblindende aandoeningen van de retina. Zij besprak ook of er ooit een tijd komt om het zicht te herstellen van iemand die blind is.

De rol van de optometrist bij dyslexie

De interessante presentatie van professor Bruce JW Evans,directeur van het Institute of Optimetry, belichtte een nieuwe manier van denken over de behandeling van dyslexie. Hij zei dat patiënten met visuele problemen onder andere visuele stress kunnen ervaren. “De leesvaardigheid is beter bij kinderen met visuele stress als ze gekleurde filters gebruiken. De meeste mensen met dyslexie hebben geen visuele problemen en optometristen moeten niet verwachten dat zij dyslexie kunnen genezen. Echter, in gevallen van een visuele anomalie kan de optometrist in staat zijn om de symptomen te verminderen.”

 


Professor Bruce JW Evans over dyslexie

Silhouette – beste stand groter dan 25 meter

Aan stands met de beste creatieve standontwerp en uitvoering werden er awards uitgereikt. Silhouette won de prijs voor beste stand groter dan 25 meter. De jury was onder de indruk van het innovatieve design, het gebruik van de ruimte en ervaring die bezoekers kregen in de vorm van gastvrijheid, product-display en handel.

 

 

Lapuu – beste stand kleiner dan 25 meter

Lapuu won de award voor de beste stand kleiner dan 25 meter, vanwege hun gepassioneerde en creatieve uitvoering. Dit jonge bedrijf biedt kinderzones aan voor in de optiekzaak. ‘Size doesn’t matter’ was het jurycommentaar. Lapuu wist een stand te ontwerpen die de bezoeker een creatieve, uitnodigende en plezierige ervaring biedt.

 

Meer informatie

https://www.100percentoptical.com/