De contactlenswereld kwam bij elkaar in Liverpool

Het verleden, het heden en de toekomst van de contactlens stonden centraal tijdens hét event voor de contactlensspecialisten. Gepassioneerde vakgenoten uit alle uithoeken van de wereld, kwamen van 9 tot 11 juli samen in Liverpool om het topevent te bezoeken.

Droge ogen, OrthoK en bijziendheid stonden hoog op de agenda, gedurende de drie dagen. De laatste onderzoeken en ontwikkelingen werden besproken tijdens deze editie. Cheryl Donnelly, CEO van de BCLA, zei: “De rol van de BCLA is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot het allernieuwste onderzoek en technologie, om patiënten de meest actuele zorg te bieden die zij beschikbaar hebben.”

40e Verjaardag

Overigens was deze editie extra bijzonder, omdat het alweer de 40e editie was van de conferentie van de British Contact Lens Association (BCLA).

De organisatie is trots dat zij hun 40e verjaardag hebben kunnen vieren. Cheryl Donnelly: “We stonden de afgelopen vier decennia in het hart van veel vooruitgangen binnen onze industrie. Zo zullen we de komende vier decennia ook weer doorgaan, aangezien de ontwikkeling van  contactlenzen ook verder blijft gaan.”

Bijziendheid

Met het onderwerp van bijziendheid hoog op de agenda was de conferentie het perfecte platform voor opinieleiders om hun huidige denkwijze te tonen en het laatste onderzoek te onthullen.

Er zijn een aantal nieuwe technieken besproken, met gedetailleerde verklaringen over de schijnbare voordelen van buitenspelen en de invloed die dit kan hebben op het vertragen van de mate van bijziendheid bij kinderen.

Droge ogen

De eerste ‘live’ droge ogen assessments werden uitgevoerd op het podium, waardoor alle aanwezigen een uniek inzicht kregen in de beste aanpak. Ook werden er veel presentaties gehouden, onder andere door leden van het European Dry Eye Network (EDEN).

OrthoK

Er was ook een OrthoK Symposium, welke anderhalve dag lang was gevuld met lezingen, workshops en hands-on, passende routines met vrijwillige patiënten. De laatste nieuwtjes werden belicht, en handige praktische tips werden gegeven.

Awards

Succes en excellentie in de industrie werden ook gevierd door een reeks awards die gedurende de  conferentie werden uitgereikt, waaronder de BCLA Awards. De ‘Dry Eye Practitioner of the Year’, werd gewonnen door Nick Dash; de ‘Young UK Contact Lens Practitioner of the Year’ ging naar Laura Reece, de ‘Industry Award’ werd toebedeeld aan Paul C Nicolson en de ‘President’s Award’ ging naar niemand minder dan Kate Gifford. Gefeliciteerd!

Meer informatie

www.bcla.org.uk