CooperVision neemt Procornea over: Versterking van de mogelijkheden op het gebied van myopiebeheersing

CooperVision, Inc. heeft Procornea Nederland B.V. overgenomen, de in Eerbeek, Nederland gevestigde fabrikant van speciale contactlenzen. De overname bouwt voort op de mondiale expertise van CooperVision op het gebied van oogverzorging en voegt de toonaangevende orthokeratologietechnologie van Procornea, Dreamlite, toe en zal zorgen voor een betere toegang tot snelgroeiende markten voor myopiebeheersing.

Grotere impact

“Door samen te werken aan de grote uitdagingen van myopie en andere oogproblemen, zullen CooperVision en Procornea ongetwijfeld een nog grotere impact hebben op het leven van mensen in de hele wereld,” zegt Andrew Sedgwick, Executive Vice President, Strategy & Business Development, CooperVision.

Procornea zal vooralsnog blijven opereren als een complementair bedrijf en behoudt haar kantoren en merken. Klanten zullen met hun huidige vertegenwoordigers blijven werken.

Ben Wanders, voormalig CEO van Procornea, is enthousiast over de toekomst. “De overname van Procornea door CooperVision is ideaal voor alle betrokkenen, vooral de medewerkers en de oogspecialisten. Door de bundeling van de wereldwijde resources en expertise van CooperVision met de geavanceerde technologieën en het succes van Procornea in snelgroeiende markten worden inventieve producten verkrijgbaar voor nog meer klanten en dragers.”

De heer Wanders blijft leiding geven aan Oculentis, de intraoculaire lensgerichte zusterdivisie die geen deel uitmaakte van de transactie en onafhankelijk blijft.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Meer informatie

www.coopervision.com