Nederlandse merk Suzy Glam viert vijfjarig jubileum

Vijf jaar na hun debuut op Silmo in Parijs, kan je Suzy Glam geen nieuweling meer noemen. De schoonheid van de driedimensionale designs, goede pasvorm en kleuren hebben een loyaal publiek gevonden: een publiek die goed gemaakte, onafhankelijke monturen zoekt. 

Na meer dan 20 jaar apart te hebben gewerkt in de industrie, besloten Susanne Klemm en Etienne Frederiks in 2012 hun krachten te bundelen. De merkervaring van Etienne werd gekoppeld aan de fantastische design skills van Susanne, die een collectie vormde om het gat op te vullen in de toen opkomende trend van vintage-geïnspireerde monturen.

“We wilden een design maken from scratch, die gemaakt is om er goed uit te zien op een gezicht. Gedurfd en elegant, met een perfecte pasvorm”, zegt Susanne. “Daarom maak ik ieder montuur direct in het materiaal, zoals een beeldhouwer een beeld vormt. Dit zorgt ervoor dat de frames er goed uitzien vanaf iedere hoek. Ieder onderdeel van de bril is niet alleen functioneel, maar ook een deel van het design. Ieder model heeft de Suzy Glam-stempel”.

Het bedrijf

De dames zetten in 2013 geen hoge druk op henzelf. “We wilden dit doen omdat we dachten het goed te kunnen. Als niemand het mooi zou vinden, zouden we gewoon iets anders gaan doen”, zegt Etienne. “De enthousiaste reacties waren veel beter dan we hadden verwacht. Op dag drie waren we al door onze bestelformulieren heen!”

Het bedrijf groeide verder en werd groter en groter. Maar de basismanier van zakendoen bleef. Suzanne: “Als ik een half jaar doe over het maken van een rond model, waarom zou ik dan een tweede rond model maken, ‘omdat mensen iets nieuws willen’? De stijlen in brillen veranderen niet zo snel. Ik wil ieder detail mijn volle aandacht geven en dat kost tijd.”

Etienne: “Deze manier van nieuwe modellen op de markt brengen, heeft ook voordelen in duurzaamheid. We maken liever iets dat goed blijft en als iets goed is, waarom zou je het dan uit de collectie halen? Ons eerste design is zelfs tot op de dag van vandaag een van onze best verkopende modellen”. Over duurzaamheid gesproken, Suzy Glam werkt het liefst zo groen mogelijk door gebruik te maken van biologisch afbreekbaar materiaal en duurzame producenten.

Het bedrijf groeit, maar blijft klein in opzet. Suzy Glam bestaat nog steeds uit alleen maar Etienne en Suzanne en dat willen ze graag zo houden. “We denken graag na over nieuwe modellen, terwijl we genieten van een kopje koffie in de achtertuin. Het bedrijf is ons leven. Dit is voor ons de beste manier om gefocust te blijven op de beste kwaliteit.

Meer informatie

www.suzyglam.com

@suzyglameyewear

NICHE

Het lijkt nog ver weg maar de organisatie is volop bezig met de voorbereiding van alweer de vierde editie van NICHE, die op 3 september plaats zal vinden. NICHE is dé optical fair van België voor opticiens die zichzelf willen onderscheiden met bijzondere collecties. Ook Masunaga met Kenzo Takada zal aanwezig zijn bij deze inspirerende vakbeurs.

Meer informatie: www.nicheopticalfair.be

@nicheopticalfair