Xavier Garcia – Barcelona summer 2017

De nieuwe Xavier Garcia – Barcelona Summer 2017 collectie is gebaseerd op het concept ‘collage’. Collage wordt als tool gebruikt, om diverse elementen, texturen, vormen en kleuren met elkaar te combineren.

Het collage-concept showt de karakteristieke eigenschappen van Barcelona. De stad Barcelona bestaat, net als de nieuwe collectie van Xavier Garcia, uit een mix van culturen en ideeën. De nieuwe collectie is een collage van kleuren en stijlen.

De ontwerper van de brillen is geboren in Barcelona en dit komt terug in al zijn ontwerpen. Hij speelt met de collagetechniek, creëert en herinterpreteert het klassieke concept van brillen. Desalniettemin wordt uiteraard ook rekening gehouden met het feit dat het brillen ook comfortabel moeten zijn voor de drager. Elk model in deze nieuwe collectie is helemaal trendy, heeft een mooi design en een goede kwaliteit.

Flex Acetate – Cut & Paste

De collectie Flex Acetate voor de zomer van 2017 is geboren uit de verkenning van de collage techniek. Combinaties van nieuwe materialen, kleuren en vormen geven vorm aan deze ontwerpen. In zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe materialen, bevat de lijn van Xavier Garcia acetaten met nieuwe texturen. Traditioneel gestileerde laminaten maken plaats voor asymmetrische laminaten met verrassende kleurencombinaties. Deze ontwerpen combineren klassieke vormen met nieuwe trendontwerpen. Er zijn in totaal acht modellen, vijf voor vrouwen en drie voor mannen. Alle monturen hebben veel karakter en zijn ware zomer must-haves.

Fabiola

Een oversized (Ø55) vierkant ontwerp, met een retro look. Het montuur biedt een zachte harmonie in kleur. Een combinatie van lichtbruin en een klein mono-kleurlaminaat bij de uiteinden van de veren.

Fedra

Een montuur in een kleiner formaat (Ø51) en met touch van een cat eye vorm. De voorzijde is verleidelijk met zijn tweekleurige combinatie.

Filo

Een ronde cat eye (Ø54) met een laminaat op de bovenkant dat de boog van de wenkbrauw benadrukt. De kleurgradiënten en de parelachtige texturen zijn lekker opvallend.

Fiona

Een rechthoekig design (Ø55) met een zachte lijn die over de voorkant loopt. De combinaties van kleuren geven een verrassende uitstraling.

Flora

Een ronde cat eye (Ø54) met een opvallende boog bij de wenkbrauw. Een onderscheidend montuur door het collageachtige spel van kleuren en asymmetrische texturen aan de voorzijde.

Massot

Een vierkant ontwerp (Ø55) met een opvallend profiel. Het gebruik van dubbel gecoate en doorschijnende acetaten zorgt voor een subtiele overgang van kleur.

Mateu

Een klassieke rechthoekige vorm (Ø57), ontworpen voor mannen. Het harmonieuze tweekleurige montuur contrasteert mooi met de details op de veren.

Mayans

Een vierkant design (Ø56) dat opvalt door zijn verfijnde details.

Meer informatie

www.xaviergarcia.design