Silhouette trots op de erkenning van neubau

Dit jaar heeft het duurzame concept van het Oostenrijkse brillenlabel neubau de erkenning gekregen van de jury van twee toonaangevende onderscheidingen: de Green Good Design Award 2018 en de German Design Award 2019.

De Green Good Design Award 2018, waarin rekening wordt gehouden met belangrijke criteria zoals duurzaamheid, merkidentiteit en esthetiek, werd opgericht door het Europees Centrum voor Architectuur Kunstontwerp en Stedelijke Studies en het Chicago Athenaeum: Museum voor Architectuur en Ontwerp. Het wordt toegekend aan personen of instellingen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan duurzaamheid op lokaal, nationaal of internationaal niveau.

neubau eyewear is ook genomineerd voor de German Design Award 2019, die zich wijdt aan innovatieve producten en projecten, hun fabrikanten en ontwerpers op het snijvlak van de Duitse en internationale designscene. Het jonge brillenmerk werd gekozen vanwege zijn uitstekende merkidentiteit en verdiende een speciale vermelding voor het neubau-model Sigmund & Carl, dat indruk maakte op de juryleden met de combinatie van roestvrij staal en naturalPx, evenals het unieke idee achter het product.

naturalPx is gebaseerd op de olie van de ricine-installatie, een hernieuwbare grondstof, geperst bij lage temperatuur. De spuitgietmethode die wordt gebruikt bij de vervaardiging van de monturen  produceert vrijwel geen verspilling van materiaal. Ter vergelijking: standaard acetaat produceert drie keer meer afval. naturalPx is lichter dan normaal acetaat en is ook zeer elastisch. Terwijl acetaat na verloop van tijd kan krimpen en veel minder bestand is tegen zweet en cosmetische producten, behoudt naturalPx een stabiele vorm voor comfortabele draagbaarheid.

Sinds de lancering in juni 2016 heeft het brillenetiket neubau eyewear de frisse geest van jonge creatieve geesten, gecombineerd met jarenlange expertise. De brillen van neubau hebben immers zijn wortels in de succesvolle Oostenrijkse fabrikant Silhouette International, die profiteert van tientallen jaren knowhow aan de kant van het moederbedrijf. Op deze manier worden de hoogste kwaliteitseisen en een dynamisch vooruitstrevende benadering van technologie en ontwerp samengebracht in één product.

Meer informatie

www.silhouette.com