Silhouette: nog meer zien zonder grenzen

Het in 2017 opgerichte Vision Sensation Lab is een belangrijke stap vooruit voor het luxebrillenmerk Silhouette, dat zijn filosofie ‘zien zonder grenzen’ met dit nieuwe lab nog meer in de praktijk brengt. Niet alleen de monturen, maar ook de glazen worden voortaan in de hoofdzetel in Linz (Oostenrijk) geproduceerd met haarscherpe technische precisie en uitzonderlijk vakmanschap. Silhouette maakt de glazen dus steeds op maat van het montuur. Die combinatie bezorgt de drager de unieke ervaring van het perfecte zicht.

Het bedrijf produceert niet langer alleen brilmonturen. De service van Silhouette omvat nu zowel monturen als glazen, waardoor de integriteit van de bril 100 % gegarandeerd is. In oktober 2018 breidt Silhouette zijn productassortiment uit met drie revolutionaire soorten glazen.

Nieuwe, flinterdunne glazen

Brillen die ongemakkelijk zwaar op de neus wegen, behoren definitief tot het verleden. Silhouette creëert namelijk brillen met lichte, ultradunne glazen, voor het ultieme comfort. Vanaf oktober 2018 zijn hun brilglazen dunner dan ooit. Dat is mogelijk dankzij de verbeterde brekingsindex van 1,67, waardoor de glazen extra dun en nog aantrekkelijker zijn. Voortaan kunnen klanten kiezen tussen glazen met een index van 1,60 of 1,67, afhankelijk van welke versie ze zelf het aangenaamst vinden.

Ideaal voor op kantoor: Panorama bureau -glazen

Met de nieuwe Panorama bureau -glazen creëert Silhouette de perfecte bril voor dagelijks gebruik op kantoor, zodat brildragers ook op het werk comfortabel kunnen zien. Panorama glazen zijn geschikt om dichtbij en op middellange afstand te zien. Voor de best mogelijke resultaten biedt Silhouette deze glazen in twee types aan: Panorama Office Desk-glazen voor afstanden van 0,40 tot 2 meter (perfect voor beeldschermwerk of om te lezen) en Panorama Office Room-glazen voor afstanden tot 4 meter (ideaal voor presentaties, werk op grote schermen of vergaderingen met klanten). Deze glazen bieden de drager een groot voordeel tegenover een leesbril en multifocale glazen: ze zijn speciaal ontworpen om te zien op middellange afstand, wat essentieel is voor kantoormedewerkers. Panorama glazen geven de drager een meer ontspannen houding aan hun bureau, waardoor de spieren in hun hoofd en nek minder spanning te verduren krijgen en hun ogen minder snel vermoeid raken.

 Perfecte bescherming tegen schadelijke lichtbronnen: de UV Plus-filter

Onze ogen worden elke dag aan talloze prikkels blootgesteld. Daarom is het zo belangrijk dat brilglazen genoeg bescherming bieden en oogvermoeidheid tegengaan. De nieuwe UV Plus-filter voor Silhouette-glazen pakt dit probleem aan door de visuele stress die wordt veroorzaakt door koud licht tot een minimum te beperken. Deze lichtbronnen geven een schadelijke hoeveelheid blauw licht af, waardoor de ogen sneller verouderen en vermoeid raken. We worden elke dag aan dit soort licht blootgesteld door zonlicht, halogeenlampen, led koplampen van voertuigen of het scherm van onze smartphone. De UV Plus-filter blokkeert 95 % van het uv-licht binnen een bereik van 410 nm. Daarna vergroot de doorlatendheid in het bereik tot 440 nm. De filter biedt ook 100 % bescherming tegen uv-stralen.

Meer informatie

www.silhouette.com