HOYA voegt twee nieuwe monturencollecties toe aan Yuniku

HOYA Vision Care, een toonaangevend bedrijf op de wereldwijde markt van brillenglazen, neemt met trots twee nieuwe collecties brilmonturen op in Yuniko, ‘s werelds eerste 3D-maatwerkbrillen waarbij het zicht centraal staat: CABRIO, een ontwerp van designstudio Hoet en WE DDD, een creatie van Aoyama Optical France.

Bij zijn introductie op de Silmo beurs in 2016 werd het baanbrekende Yuniku-concept enthousiast onthaald binnen de brillenmarkt. Van oudsher werkt men volgens de ‘frame-centric’ approach. Brillenglazen werden ontworpen om te passen in een vooraf gedefinieerd montuur, met alle beperkingen die daarbij horen. Met Yuniku daarentegen werkt Hoya volgens de ‘vision-centric’ approach. Men vertrekt vanuit een optimaal zicht en comfort voor de drager. Yuniku houdt rekening met de specifieke gelaatskenmerken en de voorgeschreven specificaties van de glazen en berekent op basis daarvan de ideale positie van die glazen. Vervolgens wordt het gekozen montuur geprint in 3D, waarbij rekening wordt gehouden met deze unieke, berekende parameters. Het eindresultaat is een bril die volledig beantwoordt aan alle visuele en esthetische eisen van de klant, zonder ook maar enigszins in te boeten aan stijl of comfort.

De eerste collectie Yuniku monturen, bestaat uit twaalf tijdloze ontwerpen in verschillende kleuren, materialen en afwerkingen, voorzien van enkelvoudige, bifocale, multifocale en indoorglazen.

De gebruikte materialen zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit, biocompatibel, licht en schokbestendig.

Omdat Yuniku, dat staat voor Vision-Centric 3D Tailored Eyewear, een open platform is, werden de eerste twee extra collecties merkmonturen toegevoegd: CABRIO, door Hoet en WE DDD van Aoyama Optical France.

 

 

 

De CABRIO collectie van Hoet

De CABRIO collectie van Hoet is zeer uitzonderlijk. Verfijnd en expressief, maakt ze gebruik van alle mogelijkheden die de nieuwste materialen en technieken te bieden hebben. Het resultaat is een haast ongelimiteerde keuze binnen een collectie die enig is in haar soort.

De WE DDD collectie van Aoyama Optical France

WE DDD was de eerste collectie 3D-geprinte monturen op de Franse markt. Haar jonge en eigentijdse uitstraling dankt ze aan de combinatie van levendige kleuren en stijlvolle ontwerpen. De monturen worden vervaardigd uit polyamide 12, bekend om zijn comfort, esthetiek en duurzaamheid.

Met deze nieuwste toevoegingen aan de Yuniku-monturencollectie, krijgen brildragers nog meer mogelijkheden om hun eigen, unieke bril volledig volgens hun wensen samen te stellen.

Meer informatie

www.yuniku.com

www.hoya.eu