Emmanuelle Lebas ontwerpt gelijknamige eigenzinnige brillencollectie

In de Belgische optiekzaken ligt binnenkort een nieuw brillenmerk te blinken. Emmanuelle Lebas, kortweg EL, is een samenwerking tussen Fabian Bruwier en ontwerpster Emmanuelle Lebas. Bruwier neemt de zakelijke kant voor zijn rekening. Voor het creatieve luik rekent hij op de inbreng van de Belgische ontwerpster Lebas.

Fabian Bruwier werkt als vertegenwoordiger voor een aantal brillenmerken in het Franstalig landsgedeelte. “Zoals zoveel optiekers droomde ik van een eigen collectie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar nu is het er samen met ontwerpster Emmanuelle Lebas toch van gekomen. Zij doet het creatieve van heel het verhaal, ik neem de organisatorische kant op me. En bij die verdeling voel ik me prima. Onder het organisatorische hoort het logistieke en boekhoudkundige”. Eigenzinnig Fabian Bruwier kent de markt van de optiekers zeer goed en wil met zijn nieuwe, eigen collectie de optiekers ondersteunen. “Dat kan op diverse manieren en het geven van een grotere marge is er daar zeker één van. Maar daarnaast kunnen optiekers zich ook onderscheiden door deze eigenzinnige collectie aan te bieden. Het vernieuwde design zorgt voor een frisse wind in de optiekwereld. Bovendien zijn de brillen van kwalitatieve materialen” klinkt hij gedecideerd.

Prijzen

Emmanuelle Lebas is als ontwerpster niet de eerste de beste. In 2013 studeerde ze af als modeontwerpster aan de Brusselse Academie van La Cambre. Ze specialiseerde zich in het ontwerpen van schoenen en accessoires. Ze ontwierp al verschillende modecollecties en won hiermee al verschillende internationale prijzen. Ze verdeelt haar tijd evenredig tussen Brussel en Parijs.Voor de inspiratie ging Lebas het niet ver zoeken. “Iconische vrouwen uit de jaren zeventig vormden de grootste inspiratiebron voor deze eerste collectie. Ik denk daarbij aan Sophia Loren, Brigitte Bardot en mijn eigen grootmoeder. In mijn jeugdherinneringen zie ik mijn oma en haar zus als iconische vrouw met zo’n grote brillen. Zij waren mijn grote voorbeelden, net als sterren uit die tijd. Brillen die persoonlijkheid uitstraalden. Een iconische look die ik nu graag wil doorgeven aan vrouwen vanaf 25 jaar”.

Seventies

De seventies zijn volop back. In de mode is dat al langer duidelijk, en met deze surrealistische collectie onderstreept Emmanuelle Lebas dat ook met accessoires. Zeven optische en twee zonnebrillen in verschillende kleuren, vormen en materialen moeten vrouwen aanspreken. “Elke bril heb ik een naam gegeven naar een icoon uit de seventies of naar een vrouw die een belangrijke rol speelde in mijn leven”.

Hoek af

Voor de materialen koos Lebas voor metaal en acetaat en bij elke variant heeft ze de keuze tussen verschillende kleuren. Dat gaat van roze, transparant, malachietgroen tot schildpadprint en oranje. “Deze collectie is vooral voor vrouwen bedoeld, al zijn ze niet té vrouwelijk. Sommige modellen zijn zeker unisex. De ondertoon van mijn brillencollectie is zeker niet chique. Ik hou wel van dat hoekje af dat ze uitstralen”.

Meer informatie

Fabian Bruwier, 0497 40 84 10, fabian.bruwier@gmail.com