Een Quantum sprong met de nieuwe collectie van Ørgreen Optics

Ørgreen Optics introduceert een nieuwe functionaliteit en materiaalkeuze in de Quantum-collectie. Met de lancering van de nieuwste collectie van Quantum, legt Ørgreen hun vooruitstrevende ethos vast.

“Quantum” is het Latijnse woord voor “hoeveelheid”. Het woord heeft zijn wortels in de fysica en verwijst naar de kleinst mogelijke afzonderlijke entiteit van elke fysieke eigenschap. De creatieve geesten achter Ørgreen hebben hun eigen versie van de kleinste afzonderlijke entiteit bedacht. Vastbesloten om het vreemde te elimineren en in de zoektocht naar de essentie, bedachten ze een onderdeel voor een nieuw scharnier dat verborgen is en dat geheel in overeenstemming is met hun overzichtelijke stijl.

Verborgen in het volle zicht

Voor Ørgreens Head of Design, Tobias Wandrup, was de ‘bol’ een doorbraak. “Met brillen is het zo, hoe minder onderdelen; hoe beter. Maar hoe meer je een montuur wil vereenvoudigen, hoe moeilijker het is om dit te bereiken. In het proces om het scharniermechanisme opnieuw te overdenken, kwamen we op het idee om een ​​bol te gebruiken. De bol stelde ons in staat om het scharnier zo te ontwerpen dat het verborgen is in het volle zicht. Het zit vooraan in het montuur en heeft dezelfde kleur als de tempel. Simpele vormen, subtiele details en discrete functionaliteit.”

Er is een extra stuk aan de puzzel toegevoegd, die Ørgreen het ‘puzzelstukje’ noemt en tevens de bol op zijn plek houdt.

Natuurlijk zouden het geen Ørgreen-frames zijn zonder hun frisse kijk op kleuren en combinaties. De Quantum-collectie biedt een verbazingwekkende reeks levendige kleuren, zoals elektrisch blauw, petroleumgroen en levendig violet, evenals gedempte kleuren als taupe en grijs. Het is er allemaal in een breed spectrum van nieuwe ronde en Panto-vormen, waaronder enkele populaire rechthoekige en vierkante frames van Ørgreen. Mannelijke, vrouwelijke en unisex-stijlen die een beroep doen op designbewuste consumenten over de hele wereld.

Op de voorhoede van innovatie

“Het weerspiegelt onze pioniersgeest en voortdurend streven naar nieuwe ideeën. Quantum is een radicale stap voorwaarts en maakt de weg vrij voor nog meer innovaties van ons in de toekomst,” aldus Henrik Ørgreen.

Meer informatie

www.optical.nl
www.orgreenoptics.com