Crafting Plastics! Studio lanceert de eerste bio-plastische bril van de wereld

Eind 2017 heeft Crafting Plastics! Studio de allerbeste brillencollectie gelanceerd; ’s werelds eerste bio-kunststof designframes, gemaakt van een nieuwe generatie kunststoffen die volledig is gemaakt van 100% hernieuwbare plantaardige materialen.

Crafting Plastics! Studio is in 2016 opgericht door Vlasta Kubušová en Miroslav Kral en is vandaag gevestigd tussen Berlijn en Bratislava. De studio is opgericht naar aanleiding van een masterscriptie die duurzame en transparante productieprocessen onderzoekt in reactie op de uitbuitingspraktijken van de mode-industrie. Gemotiveerd door de mogelijkheid om een ​​product vanaf zijn ontstaan ​​te ontwikkelen en de volledige controle over zijn hele levensstijl te behouden, is Crafting Plastics! Studio een revolutie in de eigenschappen en de waarde van het materiaal dat we kennen als plastic.

In de afgelopen drie jaar, heeft Crafting Plastics! Studio nauw samengewerkt met materiaalwetenschappers van de Slowaakse Technische Universiteit om een ​​nieuwe vorm van olievrij, koolstofneutraal bio-kunststofmateriaal te creëren. Sterk, kneedbaar en voor de duur van zijn gebruik ontbindt de bioplastic volledig wanneer deze eenmaal in industriële compost is geplaatst, zonder impact op het milieu.

De collectie

Over de collectie zeggen de ontwerpers: “Onze eerste brillencollectie is puur gemaakt van ons eigen bio-kunststofmateriaal dat we de afgelopen twee jaar hebben geperfectioneerd. Dankzij de pure organische aard kan de bril direct in de compost worden verwerkt. Het materiaal is gekleurd met natuurlijke pigmenten, zoals algen, aarde of voedselpigmenten.

Deze brillencollectie wordt geleverd in vier kleuren (naakt, mysterieus blauw, bohemien aarde, oranje zeewier) en vier unisex-stijlen. Dankzij onze 3D-printtechnologie zijn we in staat om de hoeveelheid afval tijdens de verwijdering van dit materiaal tot 90% te verminderen in vergelijking met andere traditionele technologieën.

 

Meer informatie

www.craftingplastics.com