adidas sport gaat het najaar in

Je hebt lichtgewicht en je hebt de nieuwe progressor splite van adidas Sport eyewear. Ga het najaar in met deze fantastisch nieuwe goggle! 

Met een gewicht van minder dan 80 gram is het een van de lichtste skibrillen ter wereld en de beste keuze als u nog sneller de berg op en neer wilt. Minder gewicht betekent minder onnodige massa op uw gezicht. Perfect voor een ongezien draagcomfort en een ongekende bewegingsvrijheid, de hele dag lang.

Het verkleinde montuurloze ontwerp en de uitgebreide lijst van technische snufjes, zoals het nieuwe climacool-ventilatiesysteem of de bijzonder compacte verpakking, zijn perfect
afgestemd op ski-alpinisme die in elke situatie de bovenhand willen houden. Van trainingen tot wedstrijden en alles daarbuiten.

Zijn sferische dubbele mistfilter biedt een buitengewoon breed gezichtsveld, zodat geen enkel detail in het omringende winterlandschap aan uw aandacht ontsnapt. Door de combinatie met het herontworpen climacool-ventilatiesysteem, waarbij de lucht aan de binnenkant van de bril voortaan optimaal circuleert dankzij de ingewerkte geribde structuur, dampen de glazen amper aan. Zelfs wanneer het moeilijk wordt op weg naar de top.

Een perfecte stabiliteit is van levensbelang om haarscherp te kunnen zien op weg naar de top. De dubbele climacool-schuimlaag met zichzelf aanpassend neusstuk biedt een automatische pasvorm en een geweldig ademend vermogen, terwijl de gegoten neusbeschermer voor extra bescherming zorgt. Het maakt niet uit of u een muts of een helm draagt, of de twee afwisselt. Met de ergonomisch gevormde gespen van de skibril en silicone antisliphoofdband past u de bril snel en gemakkelijk aan zo goed als elk vlak of hoofd aan.

Alleen door topmaterialen te combineren met een sterk minimalistisch ontwerp was het mogelijk om het gewicht van de progressor splite – een volledig losstaand model in de progressor-reeks – te beperken tot minder dan 80 gram, zonder verlies van prestaties. “In onze sport is het niet altijd makkelijk om een goed evenwicht te vinden tussen een laag gewicht en een hoge prestaties. De progressor splite heeft mijn verwachtingen overtroffen”, zegt Anton Palzer, skier-alpinist en deelnemer aan de wereldbeker.

De sferische, 6-base Vision AdvantageTM PC-glazen van de progressor splite zijn verkrijgbaar in verschillende LST-opties die de veranderingen in lichtomstandigheden opvangen en een hoog contrastrijk zicht bieden, zelfs bij weinig licht. Ook verkrijgbaar: een selectie van spiegelglazen voor een zeer stijlvolle look.

Sommige kleuren kunnen gematcht worden met een bijpassende zonnebrillen uit de Sport essentials. Kijk maar eens naar de modellen wildcharge, whipstart en 3matic, en kies uw favoriet.

Red dot winnaar

De stemmen van een van de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld zijn geteld en de zonyk pro, zonyk aero pro en progressor splite komen als winnaars uit de bus.
Deze drie modellen van adidas Sport eyewear zijn nog niet lang geleden gelanceerd. Ze werden door een internationale jury van experten geprezen als meest opvallende productontwerpen van het jaar. De zonyk pro in Solar Red met rode spiegelglazen, de Movistar Team-editie van de zonyk aero pro in white shiny met VARiO blauwe spiegelglazen en de progressor splite in energy black met black spiegelglazen werden met een Red Dot bekroond voor hun onderscheidend en innovatief design.

De Red Dot Design Award bestaat sinds 1954 en is een van de meest vooraanstaande designwedstrijden ter wereld. De Red Dot is een felbegeerde award en het internationale erezegel van de hoogste designkwaliteit. De winnende producten van adidas Sport eyewear zullen worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum in Essen. Ze krijgen ook een plekje in het Red Dot Design Yearbook en op het online designplatform Red Dot 21. In totaal ontving de wedstrijd dit jaar meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen.
En dat is nog niet alles. De gloednieuwe progressor splite met uiterst minimalistisch en stijlvol randloos design – waardoor hij minder dan 80 gram weegt en een van de lichtste skibrillen ter wereld is – ging in het skisegment ook aan de haal met de ISPO Award 2017. De strakke lijnen en de vele pluspunten, zoals het nieuw ontwikkelde climacool®- ventilatiesysteem met geïntegreerde geribbelde structuur en de zeer kleine verpakking, komen tegemoet aan de eisen van skiërs die op elk moment de concurrentie voor willen blijven.

Het design van de zonyk pro trekt de kaart van prestatie én looks, waardoor functie en stijl moeiteloos samengaan. Met zijn prachtige contouren en breed gezichtsveld doet hij het uitstekend bij hoge snelheden. Het gloednieuwe Lens Lock-SystemTM, het lichte maar duurzame SPX-montuur met geïntegreerd climacool-ventilatiesysteem en de combinatie van VARiO + LSTTM-glazen bieden maximale flexibiliteit en zichtbaarheid.

De zonyk aero pro is gebaseerd op de zonyk pro en werd specifiek ontwikkeld voor wielrenners. Het halfomrande montuur biedt een beter laag en perifeer zicht. Dat is niet alleen veiliger, de wielrenner kan ook beter focussen op de weg en de andere renners in het peloton in de gaten houden.

Bekijk de video

Benieuwd naar meer beelden van de bril? Bekijk het hier!

Meer informatie

www.adidassporteyewear.com