Mustsee in Lissabon: Optica Jomil

Eyeline gaat Europa door en tipt overal waar we komen een interessante opticien. Dit keer is het vliegtuig geland in Lissabon en bezoeken we Optica Jomil. 

Op de Rua Aurea vindt men de karakteristieke voorgevel van Optica Jomil. Houten deuren en stellages in het raam worden gekoppeld aan mooie groene kleuren. Bij het naar binnen gaan, lopen de bruine kleuren van buiten door de koele winkel in. Even lijkt het of de deur naar het verleden is geopend.

We merken op dat de winkel er zo karakteristiek uitziet. ‘Klassiek’, verbetert de winkelbediende. De winkel heeft de uitstraling aangehouden die zoveel jaar geleden is bedacht door de opa van de huidige eigenaar. En echte familiezaak dus. En daar zijn ze trots op. “We houden bewust de decoratie typisch passend bij het verleden. Zo eren we onze familie én het vakmanschap van vroeger.”

De decoratie past perfect bij vroeger, maar de merken zijn modern en bij de tijd. Merken als Epos, Maui Jim en Lafont worden tentoongesteld in lange rijen aan monturen. De bijna chaotische opstelling in houten vitrines zorgt voor een kleine en schattige winkel.

 

Ieder merk krijgt dezelfde presentatie. Zo wordt alles een mooi geheel.

Meer informatie

www.lojascomhistoria.pt