German Design Award 2019: Silhouette wint prestigieuze prijs

Op 23 november benoemde de jury de winnaars voor 2019 van de gerenommeerde German Design Awards (GDA). Deze internationale topprijs werd uitgereikt door de Duitse Designraad met als doel unieke designtrends te ontdekken, te presenteren en te herkennen.

Sinds de oprichting in 2012 heeft de GDA een sterke reputatie opgebouwd binnen de ontwerpgemeenschap en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste ontwerpwedstrijden in zijn soort. De competitie stelt hoge eisen. Vanwege het unieke nominatieproces worden alleen producten waarvan is aangetoond dat ze opvallen vanwege hun ontwerpkwaliteit, uitgenodigd om deel te nemen aan de categorie Excellent Product Design van de GDA. Silhouette International heeft succes met vijf modellen uit haar merkenportfolio, waaronder een adidas Sport-model, twee modellen van het urban neubau brillenmerk en de Silhouette-modellen TMA Unify en Atelier Titanium meets Gold.

Erkenning 

Niet alleen de monturen, maar ook de lenzen worden nu geproduceerd op het hoofdkantoor in Linz, Oostenrijk, met de hoogste graad van technische precisie en handwerk. Het resultaat: glazen die op maat zijn gemaakt voor het montuur. Deze vereniging van twee succesvolle producten heeft het bedrijf geleid naar een nieuwe innovatie, de TMA Unify, die niet onopgemerkt is gebleven door de jury van de GDA.

Precisie en handwerk

De Atelier-collecties van het huis van Silhouette tonen exclusieve materialen en het hoogste vakmanschap. Silhouette heeft meer dan vijftig jaar ervaring in het produceren van brillen met buitengewone productietechnieken en een eigen team van edelsmeden en steenzetters.

Meer informatie

www.german-design-award.com