Vooruitgang in de ondersteuning van klanten met presbyopie

De Gentle multifocale en multifocaal torische contactlenzen van mark’ennovy met Smart MF Tech™-technologie bieden nieuwe mogelijkheden voor klanten met ouderdomsverziendheid (presbyopie).

Het nationaal instituut voor de statistiek heeft berekend dat in de komende decennia het grootste gedeelte van de bevolking tussen 45 en 60 jaar oud zal zijn. Door de vergrijzing in combinatie met een toenemende cultuur van gezondheidsbesef en de dagelijkse afhankelijkheid van digitale apparaten is de vraag van mensen met presbyopie naar comfortabele zichtoplossingen voor alle afstanden toegenomen.

Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt in de productontwikkeling voor het corrigeren van presbyopie. Zo zijn er nu nieuwe ontwerpen voor multifocale contactlenzen, ingegeven door een beter begrip van de factoren die het functioneren van de lens beïnvloeden, vanaf de ontwerpfase van de contactlens tot en met het klinische gedrag van de contactlens op het oog.

Geoptimaliseerd voor de klant

De individuele kenmerken van het oog van een klant, zoals de diameter van de pupil, eventuele oogafwijkingen en het resterende accommodatievermogen, spelen een belangrijke rol bij het functioneren van multifocale lenzen. Deze factoren, die veranderen als de klant ouder wordt, zijn onlosmakelijk verbonden met het functioneren van de lens.

Als deze variabelen meegenomen worden bij het ontwerp van de contactlenzen voor klanten met presbyopie kan het vermogen optimaal worden verdeeld over de optische zone van de lens, voor een maximale kwaliteit van het zicht. Vooruitgang wat betreft de reproduceerbaarheid van de lens en de voorspelbaarheid van de zichtresultaten zullen het pasproces van de contactlens verbeteren voor de oogzorgspecialist. mark’ennovy streeft naar doorlopende innovatie in het ontwerpen van hydrofiele contactlenzen.

Geavanceerd ontwerp

In 2015 heeft mark’ennovy de Gentle-productreeks uitgebreid door het toevoegen van de Gentle 59 maandelijkse multifocale en multifocaal torische contactlenzen. Met deze toevoeging is de brede reeks multifocale oplossingen compleet: Gentle 80 is geschikt voor klanten met een kleine pupil, gevoelige ogen of hogere eisen wat betreft dichtbij zien. Gentle 59 is bedoeld voor patiënten die graag een beter zicht op werkafstand willen en die gebruiksgemak belangrijk vinden. De Gentle contactlenzen zijn vervaardigd van biomimetisch Ori:gen-materiaal dat zo is ontwikkeld, dat het lijkt op de natuurlijke fysiologie van de traanfilm.

De Gentle-reeks vult een gat in de markt

De Gentle multifocale en multifocaal torische zachte contactlenzen bieden bij voortschrijdende presbyopie een goede kwaliteit zicht op alle afstanden, waarbij rekening gehouden wordt met de zichtcondities en de kenmerken van elk individueel oog. Deze lenzen vullen een gat in de markt voor zichtcorrectie voor moderne klanten met presbyopie die:

  • Een actieve levensstijl hebben (houden van sport, reizen en avontuur) en deze activiteiten niet op willen geven vanwege hun ouderdomsverziendheid
  • Bewust met hun gezondheid bezig zijn en zorg besteden aan hun uiterlijk en welzijn
  • Belangrijke deelnemers zijn aan de digitale wereld, aangezien 65% van hen dagelijks vijf uur of meer een digitaal apparaat gebruikt (2016 Digital Eye Strain Report, The Vision Council)

De Gentle multifocale en multifocaal torische contactlenzen zijn voorzien van Smart MF Tech™. Deze technologie biedt een reeks optimale optische zones voor elke leeftijdsgroep en is zowel verkrijgbaar als CN- en als CD-geometrie. De Gentle 80 en Gentle 59 van mark’ennovy vormen een echte oplossing voor presbyopie dankzij de voorspelbaarheid van het individuele optische ontwerp.

Voor meer informatie:

T 0800 023 2029
klantenservice@markennovy.com
www.markennovy.com