NKL brengt nieuwe lijn verpakkingen op de markt

NKL Contactlenzen introduceert een nieuwe verpakking voor alle maatwerk lenzen. Vanaf 20 maart zullen de Nachtlenzen in een nieuwe verpakking worden geleverd. De weken daarna volgen ook de zachte en harde maatwerk lenzen. De nieuwe verpakking bestaat uit verschillende elementen. Samen zorgen deze onderdelen voor een unieke en moderne uitstraling en een vergaande merkbeleving voor opticien en consument.

De envelop

Die merkbeleving begint bij de nieuwe envelop. Deze is een stuk steviger en past volledig bij de moderne uitstraling van de overige verpakkingsonderdelen. De envelop kan eenvoudig worden geopend middels een scheurlijn aan de bovenkant.

De pakbon en de doy

Wanneer de envelop wordt geopend ziet men de pakbon en de doy. De doy, een hersluitbaar zakje voor de blisters met lenzen, heeft een luxueuze uitstraling. Er zijn twee varianten beschikbaar: een algemene NKL Contactlenzen doy en een aparte doy voor de Nachtlenzen. De pakbon is gemoderniseerd en geminimaliseerd. De informatie wordt logischer weergegeven en dat bespaart ruimte. Ook is het formaat van de nieuwe pakbon aangepast aan de envelop.

Blisters met gepersonaliseerd label

In de doy zitten zowel de blisters met lenzen als een gebruiksaanwijzing. De blisters kent u van de Conform lenzen. Alle maatwerk lenzen worden straks verpakt in deze vernieuwde blister. Het model is speciaal ontworpen voor de producten van NKL, voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt gemaakt van veilig materiaal. De conditie van de lenzen blijft in deze verpakking nog beter gewaarborgd. De blister zorgt tevens voor een optimale bescherming van de lenzen tijdens transport.

Op de blisters sieren ook nieuwe labels. De labels worden gepersonaliseerd. Zowel het merk van de lenzen, de naam van de optiekzaak als de naam van de consument/de referentie worden op de labels afgedrukt.

Meer informatie

www.nkl.nl