Blu:kidz is de eerste contactlens speciaal ontwikkeld voor kinderen

De ooglens is het natuurlijke lichtfilter van het oog en is tijdens de eerste twintig jaar van het leven nog volop in ontwikkeling. Kinderen zijn daarom het meest kwetsbaar voor de schadelijke gevolgen van blauw en uv-licht.

Blauw licht

Licht met een korte golflengte, zoals uv- en blauw violet licht zijn hoogenergetische fotonen die “fotochemische veranderingen” kunnen veroorzaken in bijvoorbeeld de huid of de ogen. Deze hoogenergetische fotonen hebben de potentie om op lange termijn het oog te beschadigen. Dat is iets wat men nog maar net begint te begrijpen en in de komende jaren steeds meer zal ontdekken.

Klasse 1 uv-filter en selectief blauw licht filter

Blu:kidz filtert een deel van het hoogenergetische licht met een klasse 1 uv-filter en selectief blauw licht filter. Deze filters blokkeren ten minste 93% van UVA en 99% van UVB. Ook helpen ze het oog te beschermen tegen het potentiële schadelijke effect van het blauwe licht van de zon, led-verlichting en digitale apparaten. Het is één van de preventieve maatregelen voor de bescherming van de ogen van kinderen. Het helpt op de lange termijn om schade aan het netvlies te beperken.

Voor elk oog en elke visuele behoefte

Met bijna ongelimiteerde mogelijkheden is Blu:kidz zeer geschikt voor kinderen met kleine ogen, myopie, hypermetropie en astigmatisme. De lens is door de uitstekende balans tussen watergehalte en zuurstofdoorlaatbaarheid makkelijk hanteerbaar. De lenzen bieden de hele dag door een gezond en comfortabel zicht.

Bovendien zijn de seizoensgebonden verpakkingen van de lenzen elke keer weer een verrassing voor kinderen.

Meer informatie

www.markennovy.com