Alcon trots op Product van het jaar 2017

Eyeline feliciteert Alcon met de DAILIES TOTAL1® Multifocal, dat door de Association of Optometrists (AOP)  uitgeroepen is tot Product van het jaar 2017.

DAILIES TOTAL1® Multifocal is sinds september 2016 verkrijgbaar en is de eerste en unieke multifocale contactlens met een watergradiënt voor de correctie van presbyopie die zorgt voor een verminderd droogtegevoel aan het einde van de dag, en een ononderbroken visus op alle afstanden1-5. “Het is een hele eer voor ons om deze prijs te ontvangen”, zegt Bruno Crepain, business unit head van Vision Care bij Alcon Benelux. “Alcon wil u heel hartelijk danken voor uw vertrouwen in DAILIES TOTAL1® Multifocal; een contactlens ontworpen voor presbyopen, die de beste kwaliteit verwachten van een multifocale contactlens. We voelen ons zeer vereerd dat we deze erkenning krijgen van de oogzorgspecialisten met wie we elke dag samenwerken”.

‘Product van het jaar’ is een nieuwe categorie van de AOP en genomineerden worden uitsluitend door de beroepsgroep gekozen, waarbij alleen leden van AOP mogen stemmen. ‘Product van het jaar’ erkent producten die met succes tegemoet zijn gekomen aan de vraag in de optische sector. De prijs is ingesteld om collega’s in de beroepsgroep de kans te bieden om productinnovaties in de spotlights te zetten die verbetering hebben gebracht in hun praktijk en zorg voor klanten.

De eigenschappen van DAILIES TOTAL1® Multifocal zijn specifiek gericht op de visusbehoeften van presbyopen: de unieke watergradiënt vermindert het droogtegevoel aan het einde van de dag1,6* omdat het watergehalte aan lensoppervlak vrijwel 100 procent is7,8. Het oppervlak van de lens bestaat uit een ultrazachte gel en is bijna zo zacht als het cornea-epitheel. Dat zorgt voor een buitengewoon comfort8,9. SmarTears™ met phosphatidylcholine (PC), een bestanddeel van de natuurlijke traanfilm, vult het tekort aan PC in de traanfilm aan op het moment dat dit nodig blijkt. Zo draagt het bij tot de stabilisatie van de lipidenlaag en wordt contactlens gerelateerde droogte aangepakt6

Het toonaangevend Precision Profile™ Design van DAILIES TOTAL1® werd ontworpen voor een ononderbroken visus5 en zorgt voor een vlot verloop van de lenssterkten voor een heldere, ononderbroken visus op alle afstanden5. Dit design is gelijk aan dat van AIR OPTIX® AQUA MULTIFOCAL en DAILIES® AquaComfort PLUS® Multifocal en geeft een aanpassucces van 96 procent10**.

De DAILIES TOTAL1® Multifocal werd in de Benelux gelanceerd in september 2016 en is verkrijgbaar in sterkten variërend van +6.00D tot -10.00D (per 0.25D) en drie addities (LO, MED, HI).

Meer informatie

www.myalcon.be


 

Referenties

 1. Pérez-Gómez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient daily disposable contact lens. Clin Optom. 2014;6:17-23.
 2. Dunn A, Uruena J, Huo Y, et al. Lubricity of surface hydrogel layers. Tribol Lett. 2013;49:371-378.
 3. Thekveli S, Qui Y, Kapoor Y, Liang W, Pruitt J. Structure-property relationship of delefilcon A lenses. Cont Lens Anterior Eye. 2012;35 (Suppl 1):e14.
 4. Pruitt J, Qiu Y, Thekveli S, Hart R. Surface characterization of a water gradient silicone hydrogel contact lens (delefilcon A). Invest Ophthalmol Vis Sci. 2012;53: E-Abstract 6107.
 5. Alcon data on file, 2013
 6. Pitt at all. Loading and Release of a Phospholipid From Contact Lenses. Optom Vis Sci. 88 (4).2011.
 7. Thekveli S, Qui Y, Kapoor Y, Liang W, Pruitt J. Structure-property relationship of delefilcon A lenses. Cont Lens Anterior Eye. 2012;35 (Suppl 1):e14.
 8. Pruitt J, Qiu Y, Thekveli S, Hart R. Surface characterization of a water gradient silicone hydrogel contact lens (delefilcon A). Invest Ophthalmol Vis Sci. 2012;53: E-Abstract 6107.
 9. Angelini T, Nixon R, Dunn A, et al. Viscoelasticity and mesh size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:E-Abstract 500.
 10. Alcon data on file, 2011.
 11. http://myeyes.com/presbyopia/what-is-presbyopia.shtml

*Based on DAILIES TOTAL1® sphere contact lenses vs habitual lenses.

** Fit Success in established presbyopes with Alcon Multifocal contact lenses using 2 or fewer lenses per eye; where n=27 for AIR OPTIX® AQUA Multifocal contact lenses and n=26 for DAILIES® AquaComfort Plus® Multifocal contact lenses.

© 2017 Novartis MR2017-401 03/2017.