Zeiss biedt volledige zonbescherming

De bescherming van het menselijk oog tegen ultraviolette straling is essentieel voor een gezond zicht. In de toekomst zullen alle heldere organische Zeiss brillenglazen een volledige UV-bescherming bieden: Zeiss UVProtect dekt eveneens het bereik dat zich tussen 380 en 400 nanometer bevindt.

Een groot aantal brildragers is er zich volledig van bewust dat UV-straling hun ogen ernstig kan beschadigen en toch nemen ze vaak niet de nodige maatregelen om hun zicht te beschermen. Daarom besloot Zeiss om nog een stap verder te gaan door in de toekomst alle kunststof Zeiss brillenglazen – helder en gekleurd – dezelfde hoge UV-bescherming te bieden die verder gaat dan de eisen die gesteld worden door de geldende normen voor corrigerende brillenglazen.

Gezond glas

Ongeveer 40% van de UV-straling bij daglicht ligt tussen de 380 en 400 nanometer. Deze lange UV-stralingsgolven dringen dieper door in de weefsels en vormen daardoor een potentiële risicofactor voor kanker. Vijf tot tien procent van alle gevallen van huidkanker treft de oogleden omdat ze voortdurend aan UV-straling worden blootgesteld. Brillenglazen met een volledige UV-bescherming kunnen dit risico helpen verminderen. UV-straling is een belangrijke factor in de ontwikkeling van verschillende oogziekten zoals cataract, een vertroebeling van de ooglens die kan leiden tot blindheid als die niet behandeld wordt. Maar zelfs voordat cataract gediagnosticeerd wordt, kan UV-straling het gezichtsvermogen van een persoon langzaam aantasten met onder andere een verminderde contrast- of kleurwaarneming als gevolg.

Comfortabele UV-spectrum

Vanaf midden 2018 worden alle huidige organische Zeiss brillenglazen standaard geleverd met een volledige UV-bescherming. Net zoals zonnebrandcrème de huid kan beschermen tegen tekenen van veroudering door UV-straling, zorgen heldere organische Zeiss brillenglazen voor een UV-bescherming tot 400 nm. De ontwikkelaars van Zeiss zijn erin geslaagd om de kunststof die momenteel gebruikt wordt voor brillenglazen zodanig aan te passen dat ze het volledige relevante UV-spectrum absorberen zonder het zicht van de drager te beperken.

Meer informatie

www.zeiss.nl