Tokai Night Coat beschermt het natuurlijk slaapritme

Iedereen heeft een biologische klok, een soort inwendig horloge dat ons dag- en nachtritme bepaalt. Licht beïnvloedt deze biologische klok: daglicht verhoogt de alertheid van het lichaam en onderdrukt de productie van het ‘slaaphormoon’ melatonine waardoor we wakker worden en aan de dag kunnen beginnen. Omgekeerd zorgt duisternis ervoor dat we meer melatonine aanmaken en dus slaperig worden.

Het gebruik van kunstmatige verlichting en vooral van moderne elektronica voor we gaan slapen, blijkt een grote oorzaak te zijn voor slaapproblemen. Vooral ‘gamers’ en ouders van ‘gamende’ kids zijn bekend met dit fenomeen. Talrijke studies suggereren dat blauw licht in de avond de natuurlijke slaap-waak cyclus ernstig verstoort.

Onze cellen gevoelig voor blauw licht

De cellen die lichtinformatie doorgeven aan onze hersenen en dus onze biologische klok laten weten of het dag of nacht is, zijn vooral gevoelig voor blauw licht met een golflengte tussen een 450 en 480 nanometer. Dit type blauw licht remt meer dan ander licht de aanmaak van melatonine. Het lichaam is hierdoor in ‘dagmodus’ en krijgt geen signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Dit vermindert zowel de kwantiteit als de kwaliteit van onze slaap.

Tokai Night Coat filtert blauw licht

Het gebruik van een bril met blauw licht blokkerende Tokai Night Coat glazen is een gemakkelijke manier om dit probleem op te lossen. Tokai Night Coat is een nieuwe coating die specifiek ontwikkeld werd om blauw licht rond 480nm te filteren. Hierdoor worden de cellen die de lichtinformatie naar de hersenen sturen niet meer gestimuleerd om in ‘dagmodus’ te blijven. Het natuurlijke slaapritme wordt zo minder verstoord door blauw licht.

Meer info

www.tokai.com of neem contact op met Gaetan De Noyette via telefoonnummer 0472 90 62 34.