Bescherm de ogen van kinderen tegen blauw licht

De 1500 Blue Light Lens biedt bescherming tegen blauw licht. Deze glazen zijn speciaal ontwikkeld voor de ogen van kinderen van 0 tot 10 jaar.

Blauw licht

Blauw licht, ook wel HEV (High-Energy Visible) licht genoemd, is de hoogste frequentie in licht in het waarneembare spectrum. Het is alom bekend dat dit 15 keer schadelijker is voor het netvlies dan andere kleuren in het spectrum.

HEV licht veroorzaakt fotochemische beschadigingen in de cellen van het netvlies. De aftakeling van deze cellen bevordert leeftijd gerelateerde maculadegeneratie (Age-Related Macular Degeneration, AMD or ARMD).

Zonnebrillen voor kinderen

De ooglens van een 10-jarig kind is nog relatief helder en laat meer dan 75% van de uv-straling door het netvlies gaan. Aangezien kinderen veel buiten vertoeven, vangen zij drie keer de jaarlijkse uv blootstelling van een volwassene op. Maximale bescherming is essentieel vanaf de eerste blootstelling aan de zon.

Cébé ontwierp een volledig gamma zonnebrillen om aan de noden van onze allerkleinsten tegemoet te komen. Superleuke kleuren, extra flexibele monturen en glazen die een hoge bescherming bieden en dit om kinderen toe te staan, in alle veiligheid, van hun vrijheid te kunnen laten genieten.

De Cébé 1500 Blue Light Lens

  • Filtert 90% van het blauwe licht en biedt 100% bescherming tegen UVA- en UVB-stralen
  • Is in polycarbonaat, gekend om zijn lichtheid en bestandheid tegen botsingen
  • Is in categorie 3, met een lichtdoorlaatbaarheid van 10%
  • Beschikbaar met Flash Mirror coating

Deze 1500 Blue Light-glazen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en zijn beschikbaar voor de gehele Cébé kindercollectie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Technop NV via mail frames@technop.be of telefonisch 09/218.87.10.

U kunt tevens de online catalogus raadplegen op www.technop.be.