Twee uitzonderlijke juryvoorzitters voor de jarige SILMO D’OR

Bij een uitzonderlijke editie hoort een uitzonderlijk evenement: Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van SILMO zal een onuitgegeven prijs van de SILMO D’OR worden overhandigd. De jury zal voorgezeten worden door een ontwerpersduo – Livia Stoianova en Yassen Samouilov – dat aan het hoofd van het modehuis ON AURA TOUT VU staat.

Over ON AURA TOUT VU

De creaties van het modehuis ON AURA TOUT VU zijn een weerspiegeling van de vrije geest van Livia Stoianova en Yassen Samouilov die gek zijn op innoveren en het mengen van eeuwenoude knowhow, een gesofisticeerd design, duurzame materies… en een flinke dosis humor! Ze verleggen de grenzen van mode en glamour, de kledingstukken en de accessoires, maar ook van de alledaagse voorwerpen om hun tijdgenoten te verrassen en te kleden. Alle lijnen en collecties die door hen werden bedacht laven zich aan deze creatieve grensverleggende bron. Dit alles vertrekkende vanuit hun in extase brengende fantasie, hun behoefte om met stoffen, licht, kleuren te spelen, waar echt en vals in elkaar opgaan. Waarbij ze een beroep doen op de beste ambachtsmensen en kunstenaars die hun uitzonderlijk talent inzetten om de creatie van unieke en steeds verrassende producten in een “couturegeest” waar te maken.

Om zich beter in deze creatieve en modedimensies te kunnen verankeren, zullen de categorieën brillen en zonnebrillen van SILMO D’OR in twee worden opgesplitst: OPTIQUE MODE en OPTIQUE DESIGN, SOLAIRE MODE et SOLAIRE DESIGN. Deze zullen opgaan in de gebruikelijke categorieën waar alle talenten van de branche aan bod komen: ZICHT, SLECHT ZICHT, MATERIEEL, SPORT, KINDEREN en TECHNOLOGISCHE INNOVATIES.

Een haute couturegeschiedenis

De onderneming ASP, opgericht in 1995 door André de Sàpessoa, Livia Stoianova en Yassen Samouilov, ontwerpt en produceert accessoires, kantwerk, knopen, decors voor haute couturehuizen (Christian Lacroix, Christian Dior, Givenchy) en de luxueuze prêt-à-porter (Yves Saint Laurent, Guy Laroche, Paco Rabanne, Nina Ricci, Rochas, John Galliano, de Garellagroep, Georges Rech).
Drie jaar later wordt de onderneming omgedoopt tot ON AURA TOUT VU ter gelegenheid van de opening van de Concept store, “een ruimte waar alles te zien is”. Hier worden de werken tentoongesteld die de stichters samen met de hedendaagse internationale artiesten ontwierpen. Hierop volgt een eerste collecties van accessoires, juwelen en lederwaren. In 2003 ziet een prêt-à-portercollectie het daglicht.

Sinds juli 2014 treedt ON AURA TOUT VU op als “uitgenodigd lid” van de Federatie Haute Couture en Mode (de vroegere Syndicale Kamer van de Haute Couture). De creatoren van het Huis, nog altijd gepassioneerd door accessoires, ondertekenden in maart van dit jaar een licentie met de handschoenenfabrikant Georges Morand voor het ontwerp, de fabricage en de verdeling van handschoenen in Frankrijk en internationaal. De handschoenenfabrikant is zelf licentiehouder van het merk Moulin Rouge en gaat dus ook een handschoenenlijn op de markt brengen die de naam Moulin Rouge by On aura tout vu kreeg.

Meer informatie

www.onauratoutvu.com

https://www.silmoparis.com/