Een bijzonder jubileum voor Silmo Parijs

Van 6 tot en met 9 oktober vond de Silmo plaats in Parijs. Het was een speciale editie. Er werd een feestje gebouwd, want dit jaar bestond de Parijse optiekbeurs maar liefst 50 jaar!

Silmo 50 jaar

Het thema van het jubileum kwam in de gehele beurs naar voren. Onder andere door de tentoonstelling van de meest iconische brillen van dit moment. Bovendien was er een pop-up museum met de brillentrends van de afgelopen 50 jaar. Ook was er een videoclip ontwikkeld, geheel ondergedompeld in de nostalgische sferen van vijftig jaar brillenmode.

Prachtige stands en enthousiaste bezoekers

Het was een drukbezochte beurs, deze 50e editie. Er waren ook veel Nederlanders aanwezig. Allemaal konden ze zich vergapen aan de stands. Want die mochten er zeker wezen! Alle standhouders sloofden zich zo mooi mogelijk te presenteren.

De stand van Vinyl Factory bevatte onder andere een vlammende DJ en er hingen elektrische gitaren in de lucht. Dat allemaal geheel in de stijl van een typische Amerikaanse lunchroom. Ook Marcolin had een prachtige stand, met onder andere de Swarovski Diamonds en prachtige presentatie. Götti had door zijn opgestapelde, industriële containers de hoogste stand.

Niks was te gek, zo had Novocel een VR bril, waarmee de bezoeker zich in een achtbaan waande. William Morris had zelfs een grote rode Londense dubbeldekker naar binnen gereden!

Alles werd zo ingericht, dat de bezoeker zich als een koning voelde. Gratis hapjes hier, drankjes daar, ijsjes, gebakjes, chocolaatjes, champagne… De bezoeker werd in de watten gelegd! Zij reageerden hier ook enthousiast op. De geluiden waren positief en men keert de volgende keer graag terug.

Trends

Uiteraard werd de beurs bezocht om inkopen te doen, maar ook om trends te spotten. Wat opviel bij de huidige brillen is het groeiende aandeel metalen monturen. Bovendien mogen de acetaat monturen veel kleuren bevatten. De bril is een fashionitem en mag gezien worden!

Silmo D’Or

De prijzen van de Silmo D’Or werden uitgereikt in het prachtige Grand Palais in Parijs. Speciaal voor de 50e editie van de Silmo vond dit gala plaats in dit schitterende en indrukwekkende gebouw. Het was een prachtige setting met onder andere steltlopers, champagne en een geweldige DJ.

Overzicht van de prijswinnaars:

Vision – Glazen: Essilor, met de Varilux X series
Vision – contactlenzen: Novacel, met Binova IFLEX multifocale sclérale
Materiaal/apparatuur: Nidek met TS-310
Low Vision: Ab Vision, met SeeBOOST
Kinderen: ADCL APlus, met Piwatoo 261
Trend – optisch montuur: Marchon, met Chloé Palma CE 2134
Design – optisch montuur: LIO, met IVM 1048
Trend – Zonnebril: Grosfilley, met Aari Bostroem, Metropolitan
Design – zonnebril: Veronika Wildgruber, met Arthur
Sport: SK-X Optical, met SK-X Optical Solution
Technische innovatie – montuur: Rolf, met Deville
Premier Class special price: Fleye Copenhagen, met Fox
Jury Special Price: Blackfin, met ARC
Speciale prijs voor de 50e verjaardag, via Facebook: Enni Marco

Nog meer Silmo? Lees het in de Eye@Line!