ZEISS vestigt Benelux-kantoor in Breda, NLIn januari trekt het bedrijf met tachtig mensen in het Bond Park (voormalige Esso-gebouw) aan de zuidelijke rondweg.

“We hebben nu kantoren in Sliedrecht en Best en die voegen we samen in Breda. Ook halen we een deel van onze activiteiten uit België naar het nieuwe kantoor”, zegt woordvoerder Neil Morrison.

Momenteel zit in Sliedrecht het Nederlandse hoofdkantoor. In Best is een ‘competence center’ gevestigd waar demonstraties worden gegeven en waar bedrijven gebruik kunnen maken van meetapparatuur. Deze vestigingen gaan compleet over naar Breda. In Zaventem (België) blijft wel nog een customer center, maar de ondersteunde activiteiten gaan vanuit België ook naar Breda. In totaal werken er 140 mensen voor ZEISS in de Benelux.

Met de komst van ZEISS is Bond Park nu voor negentig procent gevuld. Onlangs werd bekend dat ook farmaconcern Janssen er met tweehonderd mensen naar toe verhuist vanuit Tilburg. Janssen vestigt in Bondpark zijn verkooporganisatie en afdeling klinisch onderzoek. Ook Esso zelf huurt nog steeds een vleuge van het gebouw, daar werken circa 250 mensen.

www.zeiss.com