Weet jij welke zonnebrillen Bono draagt?


Iedereen kent Bono van de band U2 en dat hij vaak zonnebrillen draagt is ook geen geheim. Doordat de brillen die hij draagt opvallend gekleurde glazen of een aparte vorm hebben springen de brillen direct in het oog. Een ware eye-catcher!

Bono draagt niet zomaar een bril. De zanger heeft namelijk al een lange tijd last van glaucoom wat uiteindelijk tot blindheid kan leiden. Door de ziekte reageren de ogen extreem gevoelig op licht waardoor het dragen van een zonnebril noodzaak wordt. Ook voelt Bono zich meer incognito met bril. Zonder bril wordt de zanger minder snel herkend, en dat kan natuurlijk ook wel eens fijn zijn.

Veel mensen zijn benieuwd welke zonnebrillen Bono nou precies draagt zodat zij die zelf wellicht ook kunnen aanschaffen. Speciaal daarvoor is er een Facebook pagina, genaamd ‘Bono Sunglasses Guide‘, waarop de brillen die Bono draagt worden gedeeld met daarbij de naam van de bril.

De brillen die Bono draagt zijn (vaak) van het merk REVO. De zanger heeft zelfs een lijn zonnebrillen ontworpen voor REVO!