Virtual Perspectives keert terug met gerenommeerde sprekerslijst

Op zondag 6 februari is het van 10.00 tot 17.30 uur tijd voor Virtual Perspectives 2022: een kosteloos eendaags congres met simultaanvertaling en ondersteunende ondertiteling die zich zal richten op de nieuwste ideeën en trends in contactlenswetenschap en -onderwijs.

Schrijf je nu in op www.accelevents.com/e/nl-be-virtual-perspectives-2022

Virtual Perspectives is voor het tweede jaar terug, nadat het evenement vorig jaar meer dan 4.000 deelnemers trok, en maakt deel uit van de CooperVision International Seminar Series, die traditioneel thought-leadership-evenementen houdt op locaties in de hele EMEA-regio. De conferentie biedt professionals in de oogzorg de gelegenheid om deel te nemen aan een aantal keynote sprekers die hun perspectieven delen over een reeks onderwerpen onder het thema ‘Samen de toekomst van contactlenzen vormgeven’.

Professor Nathan Efron wordt vergezeld door de ervaren klinisch wetenschapper en directeur van Global Professional Affairs bij CooperVision, Karen Walsh. In de openingslezing op het hoofdpodium zullen zij hun gedachten, expertise en aanzienlijke inzichten delen over hoe de tevredenheid van de drager kan worden geoptimaliseerd. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en de afgevaardigden zullen meer te weten komen van Sarah Smith, Research Optometrist bij Eurolens Research, over de verwijdering en recycling van contactlenzen en de impact van verschillende modaliteiten. Deze sessie wordt gevolgd door een discussie met deskundige panelleden uit de industrie, onderzoekers en de duurzaamheidssector.

Myopie management
Ook myopie management staat in de schijnwerpers op het hoofdpodium, met een sessie van praktijkeigenaar en optometrist Indie Grewal, en directeur van het Instituto Nacional de Optometría Dr Elena Garcia Rubio. Zij delen hun ervaringen met het succesvol overbrengen van myopie management in de praktijk aan zowel dragers als ouders. Een panel van deskundigen zal vervolgens de inzichten en ervaringen bespreken uit de langst lopende studie naar zachte contactlenzen voor myopie controle – de gerandomiseerde klinische MiSight® 1-Day studie.

De deelnemers hebben ook inhoudelijke mogelijkheden in de parallele sessies. Myopie management speelt hier een hoofdrol, met een verscheidenheid aan onderwerpen, gaande van de impact van myopie op de volksgezondheid door professor Padmaja Sankaridurg, tot de visie van twee oogartsen over waarom myopie management belangrijk is, een blik op de business van myopie management tot een klinische sessie met professor Nicola Logan. Een parallele sessie gaat ook over de toepassing van torische multifocale lenzen.

Science Expo
Naast de sessies op het virtuele podium kunnen de deelnemers de Science Expo bezoeken en 39 wetenschappelijke posters en papers bekijken, met inhoud van de BCLA, AAO en ARVO. In de discussielounges kunnen bezoekers communiceren met lokale opinieleiders en CooperVision-vertegenwoordigers, zodat afgevaardigden de gelegenheid hebben om één-op-één gesprekken te voeren.

De sessies op het hoofdpodium worden simultaan vertaald in een groot aantal talen, ondersteund door ondertitels, zodat deelnemers uit de hele regio de kans krijgen om de gedachten van internationale opinieleiders vertaald in hun moedertaal te horen of te zien. Het evenementenplatform biedt ook mogelijkheden voor peer-to-peer networking. David Webley, Senior Manager van Professional Services EMEA bij CooperVision, zegt hierover: “Namens CooperVision ben ik verheugd om Virtual Perspectives voor de tweede keer terug te brengen, na het fantastische succes van het evenement van vorig jaar. Onze wereldwijd gerenommeerde gastsprekers vertegenwoordigen wederom de thought-leaders in een reeks onderwerpen die vandaag de dag van essentieel belang zijn voor oogzorgprofessionals”. Professor Nathan Efron is blij opnieuw deel uit te maken van Virtual Perspectives. “Het formaat van het evenement geeft zoveel afgevaardigden uit talrijke landen de kans om de nieuwste ideeën te horen over een reeks onderwerpen die de contactlenzenpraktijk vandaag beïnvloeden”.

Virtual Perspectives 2022 is een evenement waarvoor studiepunten aangevraagd kunnen worden.
Deelname is gratis. Registreer nu via Tickets.