Uitbreiding Benelux- en EMEA-team CooperVision SEC

CooperVision Specialty EyeCare groeit verder door! Het team voor de Benelux is onlangs uitgebreid met de komst van Yvette van den Berg als Marketing & Sales Adviseur en Merel Kanters als Technical Sales Consultant. Sinds 1 april is Christine Moufarrej werkzaam bij het EMEA-managementteam als Head of Marketing.

Yvette vertelt: “Met veel plezier ben ik per 1 maart gestart als Marketing & Sales Adviseur. In mijn rol lever ik o.a. een bijdrage aan het creëren van bewustzijn van het grote en groeiende probleem van myopie (bijziendheid) bij kinderen en de gevolgen hiervan voor de lange termijn. Met tijdige signalering en een product op maat kan dit proces geremd worden. Wij doen er alles aan om oogzorgspecialisten, ouders en kinderen hiermee te helpen. Hiervoor ben ik 20 jaar werkzaam geweest bij een fabrikant van medische hulpmiddelen (stoma- en continentiematerialen) in marketing- en salesfuncties.”

Op 1 april startte Merel in haar nieuwe functie. “Vanuit mijn rol als Technical Sales Consultant werk ik vooral samen met Professional Service, Sales en Marketing. Ik geef intern en extern advies en training met als doel een positieve bijdrage te leveren aan de omzetgroei en verbetering van bedrijfsresultaten binnen verschillende contactlenspraktijken in de Benelux. Denk hierbij aan advies -en training op het gebied van producten, communicatie, innovatie en de bedrijfsvoering. De rode draad in mijn werkende leven is zien en ogen. In 2002 heb ik mijn opticiensdiploma behaald opgevolgd door mijn Bachelor in Optometrie. Tijdens en naast mijn studie ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest in de optiek als opticien, contactlensspecialist en optometrist,” aldus Merel Kanters.

Christine is ook op 1 april gestart, maar dan in het managementteam van de EMEA-divisie. Zij spreekt vloeiend Engels, Arabisch, Frans en Roemeens. Haar introductie is voor het gemak naar het Nederlands vertaald. Ze vertelt: “Als Head of Marketing EMEA zal ik de marketingafdeling verder ontwikkelen en een EMEA marketingstrategie uitzetten voor de markten en producten die belangrijk voor ons zijn. Daarbij werk in nauw samen met Sales, Professional Service, Customer Service en natuurlijk onze klanten.
Als voormalig basketbalspeelster van het Libanese nationale team rondde ik mijn MBA af aan de American University of Science and Technology in Beiroet. Ik heb een Master in Chemistry. Vanaf 2007 heb ik verschillende functies bekleed bij STADA, een vooraanstaande producent van hoogwaardige farmaceutische producten. In mijn laatste functie was ik Group Marketing & Business Development Manager MENA in Dubai.”