Twee goede voornemens voor het NCC 2016


De inschrijvingen via de website voor 13 en 14 maart 2016 stromen inmiddels binnen. Tijd om eens na te denken over goede voornemens voor 2016, het jaar van de zesde editie van het NCC. Het NCC geeft u er alvast twee voor de komende editie.

Twee lezingen die u absoluut niet mag missen:

GET IN CHARGE OF NEW DEVELOPMENTS – SOFT CONTACT LENS FITTING
Zondag 13 maart 2016 om 13.00 uur

Tijdens het NCC 2014 is een discussie gestart over diverse elementen van de zachte lensaanpassing. Een discussie die inmiddels op wereldschaal wordt gevoerd, maar waarbij inmiddels ook vele nieuwe vragen zijn opgekomen. In deze sessie praten de sprekers u bij over waar we nu eigenlijk staan en in hoeverre we wel of niet in staat zijn om de zachte-lenzen-aanpassing echt te beïnvloeden. Wij zullen u in deze sessie stap voor stap meenemen in het aanpasproces en elke stap tegen het licht van wetenschappelijk onderzoek houden. Al deze inzichten worden vervolgens vertaald naar de toekomst waarbij de vraag centraal komt te staan, hoe wij weer in CHARGE kunnen komen van de aanpassing en wat essentieel is voor de toekomst van ons vak.

GET IN CHARGE OF NEW DEVELOPMENTS – MYOPIA CONTROL
Maandag 14 maart 2016 om 9.20 uur

Het is duidelijk dat de komst van speciale contactlenzen voor het afremmen van myopieprogressie een grote verandering geven in de gehele contactlensmarkt wereldwijd. Al jaren praten wij over de mogelijkheden om myopieprogressie af te remmen, de grote vraag hierbij is: wanneer beschikken wij over dergelijke producten? In deze sessie gaan deze sprekers in op deze vraag. Wat is de stand van zaken ten aanzien van onderzoeken over de toepassing? Welke producten mogen we verwachten en wanneer gaan deze komen? Een belangrijke vraag hierbij gaat ook worden op welke manier we de mate van myopiebeheersing bij onze lensdragers gaan monitoren en managen. Een update die u in CHARGE brengt van deze toekomstige toepassing.

Aanmelden

Wilt u deze en de vele andere interessante lezingen bijwonen? Aanmelden is mogelijk via www.ncc2016.com Op deze site vindt u alle informatie over het NCC 2016 “Get in charge”.