Tokai draagt zorg voor de ogen met Lutina


Tokai lanceerde recent Eye Care Design met als sterproduct Lutina. Lutina is een nieuw brillenglasmateriaal dat de brildrager helpt beschermen tegen eventuele leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD).

Studies toonden aan dat de afbraak van luteïne in de macula de oorzaak kan zijn van AMD. Luteïne is een van de drie carotenoïden die zich in hoge concentratie bevinden in de macula.

Het is een anti-oxidant en werkt als een blauw filter waardoor voorkomen wordt dat teveel schadelijk blauw en ultraviolet licht het gevoelige weefsel aan de achterzijde
van het netvlies bereikt en de lichtgevoelige cellen beschadigt.

Om de luteïne in de macula van het oog te beschermen en zo aan de gezondheid van het oog bij te dragen, ontwikkelde Tokai Lutina, een materiaal dat schadelijke UV-stralen filtert boven 400nm.

‘Goed zien’ omvat vanaf nu meer dan een optimale mix van optische parameters. Dankzij Tokai Eye Care Design houdt het nu eveneens in dat er zorg gedragen wordt voor de gezondheid van het oog.

Naast onderstaande promotiefilm, heeft Tokai eveneens een uitermate efficiënte Lutina demokit ter beschikking. Deze toont uw klant het overduidelijke verschil tussen een standard UV- glas en Lutina. Het is dé perfecte Lutina verkoops’tool’!

Meer informatie

Wenst u meer informatie over dit schitterend nieuwe product of de demo-kit? Contacteer dan Steven Petré op het nummer 0486 / 16 26 53.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VqyW0VaM9cI?rel=0&controls=0&w=640&h=360]