‘The community speaks’ – eerste BCLA podcast gaat live

De allereerste podcast ooit geproduceerd door de BCLA is nu live – waardoor luisteraars de kans krijgen om van experts te horen over de impact van COVID-19 op het contactlenzenvak.

Chief executive, Luke Stevens-Burt, wordt vergezeld door optometrist, Sarah Farrant, om de resultaten te bespreken van een BCLA-enquête die is gehouden om de gevoelens van degenen die na de pandemie terugkeren naar de praktijk op het gebied van contactlenzen beter te begrijpen.

De podcast, getiteld ‘The Community Speaks – attitudes and adaptations under COVID-19’, is de eerste in een reeks korte audiosessies die uitsluitend gericht zijn op contactlensprofessionals.

Stevens-Burt zei: “We zijn verheugd u onze eerste podcast te kunnen presenteren, waarmee we een reeks van nog veel meer kunnen starten.

“Het is een tumultueuze tijd geweest voor de wereld. Aangezien de beperkingen in een aantal landen worden versoepeld en de terugkeer naar volledige dienstverlening op handen is, hield de BCLA een enquête om inzicht te krijgen in de emoties en overwegingen voor degenen die oefenen binnen deze gespecialiseerde gebieden van oogzorg.

“De resultaten brachten een aantal trends binnen de bredere gemeenschap aan het licht, met name gedachten over de toekomst en de rol die technologie heeft gespeeld en de komende jaren zal blijven spelen.”

De enquêteresultaten, waaruit bleek dat 73 procent van de respondenten zich positief voelde over hun terugkeer naar de praktijk, worden uitvoerig besproken in de podcast, terwijl Sarah Farrant, een onafhankelijke voorschrijvende optometrist en praktijkeigenaar gevestigd in Taunton, vertelt over de begindagen van de pandemie en de impact die het had op haar bedrijf.

Andere onderwerpen, waaronder het gebruik van PBM in de praktijk en comfortniveaus bij het uitvoeren van bepaalde procedures in een post-COVID-omgeving, komen ook onder de loep in de aflevering van 30 minuten.

De podcast is beschikbaar voor zowel BCLA-leden als niet-leden. Het is toegankelijk door op de onderstaande link te klikken of via Pocket Casts en Spotify, zoek naar ‘BCLA @ Yours Podcast’. Verdere platforms zullen te zijner tijd worden toegevoegd.

www.bcla.org.uk