Team uit Benelux in finale CooperVision FORCE 2017

De Benelux mag weer trots zijn! Optometristen Jennifer Meerding en Linda van Hees, voormalige studenten van Hogeschool Utrecht uit Nederland, hebben namelijk dit jaar samen met andere teams uit Europa de finale van de CooperVision Force ‘Student of the Year’-wedstrijd gehaald.

De finale van FORCE (‘Future Ocular Research Creativity Event’) vond op 19 en 20 mei plaats in het innovatiecentrum van CooperVision in Boedapest, Hongarije. Er waren teams met studenten en docenten uit negen landen aanwezig.

Syndroom van Sjögren

Finalisten Linda en Jennifer uit de Benelux, deden literatuuronderzoek om de relatie tussen het syndroom van Sjögren en asthenopie tijdens het gebruik van een computer nader te bekijken. Ze stelden op basis van hun bevindingen praktische maatregelen voor om de symptomen te helpen verlichten, zoals volledige correctie van een refractiefout, aandacht voor ergonomie, schermpauzes en filters.

Absorptie van oogschaduw

De eindwinnaars van FORCE ‘Student of the Year’ 2017 zijn Alessandra Rossi en Sara Picarazzi van de University of Milano-Bicocca in Italië. Dit team, onder leiding van Silvia Tavazzi, deed onderzoek naar de absorptie van oogschaduw in zachte contactlenzen. De cosmetica-absorptie was groter dan verwacht, terwijl elk contactlensmateriaal ook anders op de cosmetica reageerde.

FORCE

FORCE is een jaarlijkse wedstrijd op het gebied van contactlenzen, waarbij de allerbeste studenten van hogescholen en universiteiten in heel Europa het tegen elkaar opnemen. Studenten worden uitgenodigd om een onderzoeksproject over een onderwerp naar keuze in relatie tot contactlenzen uit te voeren, waarna ze hun bevindingen presenteren.

Winnaars uit de verschillende landen gaan door naar de Europese finale en maken kans op de titel ‘CooperVision FORCE Student of the Year’. Winnaars mogen als afgevaardigden naar een internationale bijeenkomst over contactlenzen; reis- en verblijfskosten worden vergoed.

Meer informatie

www.coopervision.com.