Systane®: voor elk oog een juiste oplossing

Droge ogen is een aandoening die steeds vaker voorkomt bij jong en oud. Dit kan variëren in ernst: van af en toe behoefte aan extra bevochtiging tot een door droogte geïrriteerd oogoppervlak. De oogdruppels van Systane® kunnen langdurige verlichting, hydratatie en bescherming bieden voor elk oog.

Geef droge ogen geen kans

Droge ogen, een aandoening van de traanfilm en het oogoppervlak, heeft verschillende oorzaken. Maar liefst 14,5 % van de bevolking ondervindt hier hinder van, vooral bij mensen boven de 60 jaar is het een veelvoorkomende klacht. Leeftijd speelt een rol, maar net zo goed veranderende klimaatomstandigheden zoals airconditioning, rook en luchtvervuiling. Overvloedig beeldschermgebruik vermindert de knipperreflex en ook bepaald medicijngebruik en hormonale veranderingen kunnen een belangrijke oorzaak zijn. Droge ogen gaan vaak gepaard met vermoeide ogen, een zandkorrelgevoel, voelbare droogte, wazig zicht, overmatig tranen en een brandend of prikkend gevoel.

Voor elk oog de juiste oplossing

Wanneer welk Systane®-product adviseren?

 • Systane® Hydration
  Aanbevolen voor mensen die gedurende de dag een langere bescherming en betere hydratatie nodig hebben.
 • Systane® Ultra
  Biedt snelle verlichting en bescherming.
 • Systane® Gel Drops
  Intensieve gelbescherming voor mensen met matige tot ernstige symptomen van droge ogen, ook geschikt voor gebruik ‘s nachts.
 • Systane® Balance
  Geschikt voor ogen met lipidenlaagdeficiëntie.
 • OPTI-FREE® PRO
  Ontworpen om contactlenzen te bevochtigen en te hydrateren, bevordert succesvol lensdragen.
 • Systane® Lid Wipes
  Deze hypoallergene en steriel verpakte reinigingsdoekjes zonder parabenen vormen op elke variant de perfecte aanvulling voor een gepaste ooglidhygiëne.

Systane® heeft voor elk oog de gepaste oplossing, maar vaak blijven de klachten van droge
ogen onbehandeld. Wat kunt u als contactlensspecialist doen? Creëer extra bewustwording, met de Systane®-consumentenfolder krijgt de klant alle informatie die hij of zij nodig heeft. Plaats het volledige Systane®-assortiment in de kijker met onze in-store displays, Systane®-placemats, posters en stoffen banners. Breng op die manier de symptomen van droge ogen onder de aandacht en maak het uw klant makkelijk om zelf het product te kiezen dat past bij zijn behoeften, of informeer over de vele oplossingen wanneer uw klant klachten vermeldt die wijzen op droge ogen. Voer bij elke oogtest een Mc-Monnies Droge Ogen Test uit of identificeer onbehandelde klanten aan de hand van zichtbare symptomen.

Meer informatie

Contacteer uw Alcon Account Manager of kijk op www.alcon.com