Succesvol Symposium Bausch + Lomb

Op maandag 26 november was Kasteel Tivoli voor één middag Kasteel Bausch + Lomb. Maar liefst 135 optiekers kwamen naar Mechelen voor het Symposium ‘Door Professionals Voor Professionals’. Vijf professionals vertelden over ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen, screening van oogleden, droge ogen en over innovatie in de contactlenspraktijk.

“Fijn dat er zo’n bijscholing georganiseerd wordt”, vertelt Nina Bert van Brilimago Fashion uit Oudenaarde enthousiast. “Ik heb dat wel gemist de afgelopen jaren”. Dit vindt ook Frank Nuytinck van de gelijknamige optiekzaak uit Evergem: “Super, ik ben gelukkig na zo’n dag. Natuurlijk mag er ook aandacht zijn voor de producten van Bausch + Lomb, maar geweldig dat de nadruk vanmiddag op opleiding lag”. Ook Guy Piers van Optiek Piers in Oostende is het hiermee eens: “Een Aha-erlebnis. Sommige zaken waren weggezakt, die ga ik zeker morgen meteen toepassen. Ik kom alleen naar zo’n symposium als ik nog iets kan bijleren. Ik ga dus met een tevreden gevoel naar huis”.

“Onze prioriteit is oogzorg”, benadrukt Rob Rosenbrand, Professional Relations Manager Bausch + Lomb. “Dit moet de opticien uitdragen, samen met zijn vakmanschap en kennis. Grijp die kansen om het verschil te maken! Bausch + Lomb helpt en draagt hier graag aan bij als professional in de oogzorgmarkt. Met zo’n symposium als deze, en zeker ook met nieuwe producten als de ULTRA® contactlenzen voor het beste kijkcomfort. Want Bausch + Lomb heeft uw klant op het netvlies. Het kijkgedrag van klanten is radicaal veranderd door devices en beeldschermgebruik. Dit vraagt om een contactlens die past bij de manier van leven van de nieuwe generatie. De ULTRA® contactlens is dé lens voor het digitale tijdperk en voorziet in een langdurig comfort, zicht en gezondheid. Comfort door de MoistureSeal® Technologie, scherp zicht en minder halo’s en schitteringen en een OpticAlign™ Design voor snelle stabilisatie en een snelle eerste aanpassing. De sferische aberratie correctie verbetert de accommodatie en maakt het focussen van veraf en dichtbij eenvoudiger”.

Eef van der Worp presenteerde een speciale Tivoli Contactlens Update: waar staan we en hoe maken we het verschil? Kwalitatief zijn lenzen nooit zo goed geweest, maar het aantal contactlensdragers neemt niet toe. Door middel van een pubquiz met aanstekelijke muziekfragmenten nam hij de opticiens mee door thema’s als Safety, Oxygen en Comfort.

Maurice Heunen benadrukte het belang van screening van de oogleden. Een gemiddelde optiekzaak doet 10 tot 20 oogonderzoeken per week en het merendeel klapt nooit het ooglid om. In de pauze konden de bezoekers bij Maurice oefenen hoe je dit snel en eenvoudig doet. Eyeline sprak Veerle De Wit en Joren Van Der Speeten van Optieken Brillenhuis in Waasmunster: “Velen zijn het vergeten dat ze het ooglid moeten terugklappen, wat een leerzaam onderwerp is. We genieten van het vlotte programma met link tussen theorie en praktijk en beoefende sprekers”.

Mirjam van Tilborg ging in op ‘Feit of fictie’. Krijgt uw klant droge ogen door contactlenzen of helpen contactlenzen juist bij droge ogen? Contactlenzen en vloeistoffen hebben invloed op de traanfilm, cornea-oppervlak, conjunctiva, oogleden, knipperslag en indirect op de traanfilm. Druppelen is aan te raden en is soms nodig ter preventie van droge ogen; de traanfilm wordt op deze manier ondersteund, zeker rond 4 uur ’s middags. Een zachte contactlens kan helpen om pijnklachten bij droge, geïrriteerde ogen te verhelpen. Dit geldt ook voor allergieën zoals hooikoorts; de contactlens beschermt het oog. Ann Pyck vertelde over innovatie in de contactlenspraktijk. Hoe breng je nieuwe producten op een goede manier over? Ann gaf tips op het gebied van preventie en controles, multifocaal aanpassen, torische aanpassingen en droogte. “Als we inzicht kunnen geven in zicht, inzicht in het oog, en hoe belangrijk het is om het oog te laten nakijken, er een juiste lens op te zetten inclusief een juiste vloeistof… dan geef je mensen zin om iets nieuws te proberen en zo open te staan voor innovatie”, vindt Ann. Luc Peeters van Optiek Peeters in Turnhout vond het fijn dat er ook een spreker van Vlaamse bodem was. “Een mooie balans als het gaat om topspecialisten uit het vak”.

Bekijk ook de sfeerbeelden

Meer informatie

www.bausch-lomb.be