Spraakmakende contactlens talkshow van Bausch + Lomb op maandag 5 oktober weer van start

Nieuwe uitzendingen van ‘De Tafel van Vier’

Het succes van de eerste serie uitzendingen van ‘De Tafel van Vier’ was zo groot, dat de Academy of Vision Care van Bausch + Lomb besloten heeft een nieuwe serie te maken. Het format is ongewijzigd: presentator Eef van der Worp, internationaal contactlens expert, en vaste tafelheer Jeroen Mulder, senior docent optometrie, praten samen met Rob Rosenbrand van Bausch + Lomb met een elke uitzending wisselende vierde gast die toonaangevend is op zijn of haar vakgebied. Dit alles wordt weer muzikaal omlijst door gitarist Micha Sprenger. De eerste uitzending van de nieuwe serie zal op maandag 5 oktober plaatsvinden.

De eerste nieuwe uitzending staat in het teken van de veiligheid van contactlenzen. Vierde gast aan De Tafel van Vier is deze keer oogarts en cornea chirurg dr. Robert Wisse. Infecties staan op dit moment volop in de belangstelling. Het RIVM doet momenteel zelfs onderzoek naar de incidentie van zeldzaam voorkomende hoornvliesinfecties gerelateerd aan Fusarium en Acanthamoeba bij contactlensdragers (FUSACA-studie). Deze studie wordt uitgevoerd door een groep oogartsen uit verschillende academische ziekenhuizen onder leiding van Robert Wisse. Contactlenzen worden steeds beter en het dragen van daglenzen biedt veel veiligheid. Toch blijft het voorkomen van infecties een belangrijk aandachtspunt. Hoe ontstaan infecties en hoe herken je bijvoorbeeld een infiltraat of keratitis. En wat kunnen we in de praktijk doen om het dragen van contactlenzen nog veiliger te maken?

De tweede uitzending op maandag 12 oktober gaat over presbyopie en multifocale lenzen. Vierde gast aan tafel is Edwin Raghunath, optometrist en eigenaar van Kijk op Ogen in Moordrecht. De gemiddelde leeftijd waarop men in Nederland contactlenzen krijgt aangepast is met veertig jaar, ten opzichte van de ons omringende landen, relatief hoog. Waar staan we momenteel met het aanmeten van multifocale contactlenzen, en hoe kunnen we het aandeel multifocaal verhogen? Hoe goed zijn de huidige generatie multifocale lenzen en welke beloftes kunnen we potentiële lensdragers doen? Het onderwerp wordt zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk belicht.

Op maandag 19 oktober zal met lensdrager Kim Lammers, coach en voormalig tophockeyster, gesproken worden over communicatie en teambuilding. De specialist ‘achter in de zaak’ heeft meestal niet als eerste contact met de (potentiële) klant. Toch is het eerste contact minstens zo belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat het hele team met dezelfde passie en motivatie de klanten tegemoet treedt. De specialist kan nog zo goed zijn, een onjuiste (telefonische) benadering kan negatieve invloed hebben op de hele klantrelatie. Kim zal vanuit haar achtergrond aangeven hoe je het beste uit je team kunt halen en hoe je als team voor goud gaat.

Online bijwonen van de uitzendingen

U kunt zich voor een of meerdere uitzendingen aanmelden via deze link: https://ltmedia.webinargeek.com/de-tafel-van-vier-bausch-lomb-s2

U ontvangt na registratie een e-mail met daarin de link naar de uitzending. De uitzendingen duren ongeveer een half uur.

Uitzending maandag 5 oktober, aanvang 19.30 uur. De veiligheid van contactlenzen met als vierde gast Robert Wisse.

Uitzending maandag 12 oktober, aanvang 19.30 uur. Presbyopie en multifocale contactlenzen met als vierde gast Edwin Raghunath.

Uitzending maandag 19 oktober aanvang 19.30 uur. Communicatie en teambuilding met als vierde gast Kim Lammers.