Silhouette steunt Oekraïense vluchtelingen

Silhouette International steunt de Oekraïense vluchtelingen met hulpacties en door de creatie van nieuwe banen.

Als familiebedrijf en wereldwijde producent van luxebrillen is Silhouette International zeer begaan met de oorlog en het leed in Oekraïne. Het is hoog tijd om diegenen bij te staan die de hulp het meest nodig hebben. Daarom schenkt het bedrijf tot 10.000 hoogwaardige brillen aan het Poolse ondersteuningsnetwerk van opticiens. Deze organisatie zal onmiddellijk 3000 Silhouette brillen verdelen onder de Oekraïense vluchtelingen in Warschau en omstreken.

Silhouette wilt de Oekraïense vluchtelingen een uitweg bieden

Om de Oekraïense vluchtelingen in Oostenrijk te steunen, creëert Silhouette International nieuwe banen in zijn hoofdkantoor in Linz en zijn tweede productievestiging in de Tsjechische Republiek. Het bedrijf zal tot tien vaste banen aanbieden aan vluchtelingen, samen met opleiding en begeleiding om hen te helpen te wennen aan hun nieuwe thuis in Oostenrijk. Medewerkers van Silhouette die Oekraïens spreken, zullen de nieuwe personeelsleden bijstaan, zodat ze hun loopbaan in deze moeilijke tijd weer kunnen opnemen. Als verder teken van solidariteit schort Silhouette met onmiddellijke ingang alle leveringen op aan zijn distributiepartners in Rusland.

Silhouette verdubbelt de donaties van hun medewerkers

Als succesvol wereldwijd bedrijf wil Silhouette International ook financiële steun bieden aan de Oekraïense vluchtelingengemeenschap. Daarom heeft het bedrijf in samenwerking met het Oostenrijkse Rode Kruis een donatiecampagne georganiseerd in al zijn vestigingen. Om het effect voor de mensen van Oekraïne te maximaliseren, zal Silhouette de donaties van zijn medewerkers verdubbelen. Michael Schmied, marketingmanager van Silhouette International, vertelt: “Als internationaal familiebedrijf voelen we een enorme verantwoordelijkheid om snel en direct actie te ondernemen en de mensen in Oekraïne te helpen.”