Silhouette lanceert ‘Empowered by Lightness’ op MIDO

Na een pauze van twee jaar laat Silhouette in de beurshallen van de Fiera Milano weer van zich spreken. Het fullservice brillenmerk stelt er trots zijn gloednieuwe, spannende communicatiestrategie voor. Die draait om één claim: ‘Empowered by Lightness’. Dit veelzijdige motto komt helemaal tot zijn recht in Milaan, waar het merk een platform krijgt om te pronken met zijn belangrijkste troeven: lichtheid en innovatie.

Volgens Michael Schmied, CMO van Silhouette International, is de nieuwe strategie bedoeld “om onze merkbekendheid over de hele wereld te blijven vergroten, de positie van ons bedrijf in het premiumsegment te versterken en ons merk op alle vlakken nog beter uit de verf te doen komen”.

Zo brengt de gloednieuwe stand de campagne helemaal tot leven door bezoekers onder te dompelen in een wereld van lichtheid. Opvallen doet de stand met een verfijnd, oversized pronkstuk dat heel visueel weergeeft hoe lichtheid grenzen doet verdwijnen en de geest openstelt voor onvoorstelbare mogelijkheden. Op grote schermen lijken elegante modellen met sierlijke bewegingen de zwaartekracht te trotseren. Uit alle branding komt duidelijk naar voor dat de brillen van Silhouette mensen helpen zich licht en zorgeloos te voelen, zodat ze hun droom kunnen omzetten in realiteit.

“Strategisch gezien onderscheidt deze multichannel campagne ons niet alleen duidelijk van onze concurrenten, ze brengt ook echt het unieke gevoel van lichtheid tot leven dat onze klanten ervaren wanneer ze onze producten dragen”, zegt Silhouette Brand Director Atissa Tadjadod over de essentie van de campagne. “De unieke boodschap en de onmiskenbare beelden van deze campagne hebben een sterke link met onze producten.” De brillenvakbeurs in Milaan is de perfecte plaats om kennis te maken met de opvallende producten uit de huidige collectie en om de meeslepende wereld van lichtheid van Silhouette te verkennen.

Lichtheid boven

Bezoekers van de Silhouette stand zullen vast onder de indruk zijn van de Purist collectie, waarvan het ultralichte, randloze ontwerp verandert afhankelijk van de hoek van waaruit je het bekijkt. En op haar manier staat ook de volledig omrande Lite Wave collectie (bekroond met de IF Design Award) in het teken lichtheid met een gelaserd, hightech titanium montuur dat alle andere brillen met montuur mijlenver achter zich laat. Fans van zonnebrillen komen net zo goed aan hun trekken, want Silhouette stelt twee modellen voor die een Red Dot Design Award in de wacht hebben gesleept. De limited edition Futura Dot geeft een gedurfde, eigentijdse draai aan de originele Futura uit de jaren 1970, die ondertussen een heus verzamelobject is geworden. De 23-karaats, vergulde, luxueuze New York Sky collectie combineert dan weer twee innovaties van Silhouette in een stijlvol en uiterst verfijnd pakket.

Open uw ogen voor onverwachte mogelijkheden

Nog een hoogtepunt op MIDO is de volledig geïntegreerde benadering van brillen: 100 % Silhouette. Dat betekent dat de glazen van Silhouette niet alleen zijn afgestemd op de behoeften van de consument, maar ook specifiek zijn ontworpen voor het montuur. Met zijn nieuwe Panorama Progressive ONE glazen en de Blue Sensation blauwlichtfilter biedt het premium brillenmerk een maatoplossing die nog beter dan ooit bij de levensstijl van zijn klanten past.

Eerst voelen, dan geloven

Kom de monturen zelf ervaren op de stand van Silhouette tijdens de MIDO Eyewear Show. Van 30 april tot 2 mei 2022. Fiera Milano, 20017 Rho, paviljoen 24, stand K03 L10 L03 M10. Ontdek nieuwe perspectieven, spannende innovaties en hun nieuwste producten. Ervaar hoe grenzeloze lichtheid vreugde brengt en inspirerend werkt.

Meer informatie

www.silhouette.com