Safilo gaat Eastman’s duurzame materialen gebruiken voor brillencollecties

Safilo kondigt de introductie aan van Eastman Acetate Renew en Eastman TritanTM Renew in zijn zonnebrillen en optische producten.

Beide producten maken deel uit van een breed portfolio van duurzame harsen die nu op schaal worden aangeboden door Eastman, een wereldwijde leverancier van speciale materialen en pionier op het gebied van moleculaire recycling. Ze stellen Safilo in staat om de duurzaamheid van zijn producten in zijn brede merkenportfolio te vergroten.

Safilo debuteert in januari 2022 met Eastman TritanTM Renew met zijn eigen merk Polaroid. De twee innovatieve materialen zullen geleidelijk worden uitgerold over Safilo’s brede merkenportfolio, zowel voor zon als voor optische monturen, waarmee de zakelijke toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid en zijn inspanningen om meer gerecyclede materialen naar de brillenindustrie brengen.

“Het is tegenwoordig zo belangrijk om verantwoordelijk te handelen en rekening te houden met de sociale en milieueffecten van ons bedrijf”, verklaarde Angelo Trocchia, CEO van Safilo Group. “We zijn vastbesloten om voorop te lopen in onze benadering van onze producten en verpakkingen zonder nieuwe middelen te gebruiken en zonder de kwaliteit van onze monturen in gevaar te brengen, waardoor we hetzelfde niveau van onberispelijke kwaliteit blijven bieden. Het is onze bedoeling om het gebruik van duurzame materialen zoveel mogelijk uit te breiden om vooruitgang te boeken op onze reis naar duurzaamheid. ”

“Door zowel Eastman TritanTM Renew als Eastman Acetate Renew te gebruiken, kan Safilo hun consumenten en hun licentiegevers een verscheidenheid aan gedifferentieerde opties bieden die voldoen aan hun hoge normen voor zowel ontwerp als duurzaamheid” – zei Glenn Goldman, commercieel directeur, Eastman Specialty Plastics. “We zijn trots om met Safilo samen te werken terwijl ze deze gedurfde stappen zetten en hun toewijding aan een duurzamere toekomst nakomen.”