Safe Business Platform: opti 2021

Vanaf 1 september kunnen er weer beurzen plaatsvinden in Baden-Wuerttemberg. De aanstaande opti, die van 8 tot 10 januari 2021 in Stuttgart wordt gehouden, wordt dan de eerste optiekbeurs binnen een jaar waar de industrie elkaar weer kan ontmoeten. Om een ​​veilig en betrouwbaar bedrijfsplatform te garanderen, heeft het opti-beursteam een ​​hygiëneconcept opgesteld in samenwerking met de locatie-eigenaar en de deelstaat Baden-Wuerttemberg.

De eerste vakbeurs binnen een jaar: in januari 2021 zal opti, de internationale vakbeurs voor optiek & design, de industrie een broodnodige impuls geven na de economische droogte als gevolg van de pandemie. Om de nodige hygiënemaatregelen te garanderen voor een veilige ontmoeting, onderhouden de OPTI-organisatoren nauw contact met Stuttgart Messe en de verantwoordelijke autoriteiten in de deelstaat Baden-Wuerttemberg, zodat de specificaties en aanbevelingen die nodig zijn voor de veilige organisatie van beurzen kan worden geïmplementeerd bij het plannen van opti 2021. De veiligheid, gezondheid en het welzijn van alle exposanten, bezoekers, mediavertegenwoordigers, partners en medewerkers staan ​​voorop en vormen de basis voor een succesvolle beursdeelname. Het hygiëneconcept van opti 2021, dat is afgeleid van de huidige vereisten van de “Acties tegen de verspreiding van het coronavirus van de deelstaat Baden-Württemberg”, geldig vanaf 1 juli 2020, en de “Verordening van het Ministerie van Economische Zaken” en het ministerie van Sociale Zaken voor de beheersing van de overdracht van het coronavirus op beurzen, tentoonstellingen en congressen “, dient als een betrouwbare richtlijn voor de algehele planningszekerheid.

“We zijn verheugd onze exposanten en alle andere belanghebbenden te kunnen voorzien van concrete maatregelen die opti 2021 tot een succesvol en veilig bedrijfsplatform zullen maken. In januari zal de industrie elkaar een heel jaar niet hebben ontmoet. Meer dan ooit zal opti dus aan het begin van het jaar dienen als het broodnodige platform dat de economie ondersteunt, de persoonlijke zakenrelaties weer tot bloei brengt en bestellingen initieert.”

Onze bijdrage is het bieden van een veilige ontmoetingsplaats en een zakelijk platform voor de optiekfamilie – dit is de belofte die we hebben gedaan en dit is de belofte die we nakomen, zoals uit ons concept blijkt “, zegt Dieter Dohr, voorzitter van de raad van bestuur van Gesellschaft für Handwerksmessen. (GHM) Hij voegt eraan toe: “Ook al zien toekomstige beurzen er een beetje anders uit dan we gewend zijn: ik weet zeker dat we daaraan zullen wennen – vergelijkbaar met die maatregelen in supermarkten of horecagelegenheden.”

Jörn Holtmeier, directeur van de Vereniging van de Duitse vakbeursindustrie (AUMA) verbreedt het perspectief en bevestigt de maatregelen bovendien: “Onlangs hebben de Duitse beursorganisatoren uitgebreide hygiëne- en afstandsconcepten ontwikkeld in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten. Ze garanderen een zeer hoog niveau van gezondheidsbescherming voor alle deelnemers aan beurzen in Duitsland in de komende maanden. Onder vergelijkbare omstandigheden zijn al verschillende beurzen van Duitse organisatoren met succes gehouden in China “. Een bevestiging van het feit dat opti met succes kan worden gehouden en uitgevoerd van 8 tot 10 januari 2021 in Stuttgart door GHM voor de industrie.

Het opti hygiene concept is hier beschikbaar: www.opti.de/corona-faq