Persol viert 100-jarig jubileum


Eén van de meest geliefde zonnebrillen onder de sterren viert volgend jaar haar 100 jarige jubileum. We hebben het natuurlijk over Persol, de zonnebril die symbool staat voor het Italiaanse Dolce Vita.

Het merk dat haar naam ontleent aan “per il sole” wat in het Italiaans “voor de zon” betekent, werd opgericht door Giuseppe Ratti. Ratti was een ingenieur, fotograaf en een pionier voor zijn tijd. Door zijn gebruik van innovatieve materialen en een uniek gevoel voor esthetische schoonheid, ontwikkelde hij een iconische zonnebril met Italiaans vakmanschap en uitzonderlijk kwaliteit. Enerzijds bood deze unieke zonnebril een perfect zicht en optimale bescherming, anderzijds bood het comfort.

De hoge kwaliteit van Persol wordt gewaarborgd in het design: het Meflecto Systeem, de Supreme Arrow scharnier en de lens technologie. Het Meflecto Systeem leidde tot een flexibel montuur dat druk verlagend was op de slapen. Dit was in de jaren ´30 van de vorige eeuw revolutionair. Het grootste kenmerk van Persol is de Supreme Arrow scharnier. De pijl staat voor progressie en sluit aan op de visie van het merk: “het leveren van een innovatieve stijl door een voortdurend research naar design.”

De lenzen van Persol zijn van superieure kristallen kwaliteit en zijn onder andere verkrijgbaar in het groen, bruin, grijs en rood. Behalve dat deze kleuren hartstikke trendy en cool zijn, hebben ze elk ook hun eigen functie. Voor dagelijks gebruik en zonnige dagen zijn groene en bruine lenzen het meest geschikt. Groene lenzen weergeven de kleuren op de meest natuurlijke manier, terwijl bruine lenzen een subtiele verbetering biedt van kleuren en contrasten. Schijnt de zon wat feller, ga dan liever voor een grijze lens.

Deze lens is neutraal en biedt de minste kleur vervorming. Tenslotte zijn de rode lenzen van Persol zeer geschikt voor het auto rijden. Het geeft een contrast op blauw licht, wat de oorzaak is van een wazig en onduidelijk zicht. Voor de wintersport of juist voor een zomers festival raden wij de gepolariseerde lens aan, die de schitteringen van de zon weg filtert. Deze lens biedt superieure helderheid, kleur en optimale bescherming tegen reflectie. Tenslotte biedt Persol nog de fotochromatische lens aan, die zich aanpast in veranderend licht. Elke Persol bril wordt met zorg en liefde handgemaakt in Italië met authentieke materialen en een vintage finishing touch.

Het 649 model van Persol was van oorsprong een zonnebril dat werd gedragen door tram bestuurders maar groeide uit tot dé eyewear van legendarische filmsterren zoals Marcello Mastroianni en Steve McQueen. Dit model wordt dan ook gezien als een icon en behoort tot het Classics segment. Echter, wordt het model hedendaags nog steeds geprijsd door celebs als George Clooney en Orlando Bloom.

Tegenwoordig is Persol één van de bekendste merken in de wereldwijde eyewear scene. Het merk dat origineel bedoeld was voor piloten, coureurs en sporters wordt nu gedragen als een fashion statement door de eigentijdse gentleman die op de hoogte is van trends maar toch uniek en individueel wilt blijven.

Meer informatie: www.luxottica.com