OWP Brillen GmbH neemt Dr. Eugen Beck GmbH & Co. KG / FLAIR over

Het in Passau gevestigde OWP Brillen GmbH heeft Dr. Beck GmbH & Co KG en haar dochteronderneming Bexx Brillenmode GmbH & Co KG overgenomen. De Beck Group, beter bekend onder de merknaam FLAIR, zal opereren als een onafhankelijke dochteronderneming onder leiding van algemeen directeur Sven Reiß.

Met de overname van de Beck Group zet OWP haar groeistrategie voort. ‘Logisch “, legt Werner Paletschek, algemeen directeur van OWP, uit. De ontwikkeling van een premium merkenportfolio met een focus op “made in Germany” was al begonnen in 2015 met de overname van Couture Brillen GmbH en haar merk CAZAL, en gaat nu verder met de overname van een ander al lang gevestigd merk, FLAIR.

“De merken FLAIR en bx. eyewear vormt een ideale aanvulling op ons bestaande portfolio en verhoogt de aantrekkelijkheid van Optische Werke Passau (OWP) in het onafhankelijke brillen segment ”, aldus Paletschek.

De heer Rainer Beck, voormalig eigenaar van Dr. Eugen Beck GmbH & Co KG, is zeer tevreden over de ontwikkeling: “Ik ben blij dat ik mijn bedrijf kan overdragen aan bewezen handen. Onze bedrijfsculturen en productfilosofieën passen heel goed bij elkaar, en dit zal aanzienlijk bijdragen voor ons toekomstig succes. ”