Overname GrandVision gaat toch door

De overname van GrandVision door EssilorLuxottica is rond. Daarmee is de deal, die twee jaar geleden al beklonken was, eindelijk gesloten. 

Het moederbedrijf van onder meer Ray-Ban en Oakley ruziede afgelopen tijd in diverse rechtszalen met GrandVision. Tijdens een arbitrageprocedure in Zwitserland werd zelfs besloten dat EssilorLuxottica van de overname mocht afzien. Ook werd nog even gespeculeerd dat de Frans-Italiaanse brillenreus een miljard minder voor GrandVision wilde betalen.

EssilorLuxottica heeft nu besloten de oorspronkelijk afgesproken prijs voor het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish te betalen; zo’n 7,2 miljard euro. “Nu de sector weer groeit na de pandemie, zijn we van mening dat dit het perfecte moment is om ons retailnetwerk uit te breiden”, aldus EssilorLuxottica.

De verwachting is dat de deal op 1 juli wordt afgerond. Eerder gaf de Europese Commissie onder enkele voorwaarden al toestemming voor de overname. Een daarvan was het van de hand doen van bepaalde ketens, om de concurrentie in de markt gezond te houden.

Bron: retailtrends.nl