Optical Design Contest 2022

Om de hele gemeenschap aan te moedigen actief betrokken te zijn bij – en niet alleen toeschouwer te zijn van – de optische wereld, wijdt SILMO met de Optical Design Contest 2022 een nieuw expressiegebied aan design studenten. 

Door zijn visionaire benadering biedt SILMO studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te demonstreren. Een panel bestaande uit designprofessionals en interdisciplinaire experts komt in september 2022 bijeen om de grote winnaar te selecteren. Design, creativiteit, innovatie, productgebruik en functionaliteit, de integratie van een MVO-aanpak, de intrinsieke levensvatbaarheid van het project… Al deze dimensies zullen kritische criteria zijn!

Voor deze eerste editie van de Optical Design Contest heeft Emmanuel Gallina de eer om de jury voor te zitten. Emmanuel Gallina, afgestudeerd aan ENAD en de Polytechnische Universiteit van Milaan, is een erkend ontwerper en artistiek directeur. Door zijn werk als spreker, professor en workshopcoördinator streeft de juryvoorzitter er nu al naar om zijn expertise te delen met de jongere generaties om hun dynamische perceptie en creativiteit aan te moedigen.

Een prijs die de uitdaging verdient, zal worden uitgereikt aan de winnaar van de wedstrijd op de volgende SILMO Parijs-beurs, die zal plaatsvinden van 23 tot 26 september in Paris Nord Villepinte. De winnaar en zijn of haar school delen een cheque van 10.000 euro en krijgen de eer om hun ontwerpen gedurende het hele evenement te exposeren.

Meer informatie

www.en.silmoparis.com