Oogfonds en CooperVision SEC slaan handen ineen

Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare (SEC) slaan nu ook officieel de handen ineen op het gebied van bestrijding van myopie. Zicht dat eenmaal verloren is gegaan, kan niet meer worden hersteld. Myopie komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer.¹ Kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, lopen meer risico op oogproblemen of slechtziendheid.

Om bewustzijn en tijdige herkenning van myopie te vergroten, is voorlichting nodig en het Oogfonds en CooperVision SEC versterken elkaar hierin. Er is al langere tijd samenwerking op het gebied van het bestrijden van myopie en dat is nu officieel bekrachtigd door Monique van Bijsterveld, de nieuwe directeur van het Oogfonds en Alex Lamse, Managing Director van CooperVision SEC. De organisaties trekken samen vanaf nu nog meer op als het gaat om bewustwording rond myopie en om te leren van elkaars expertise. Twee afzonderlijke, voor de optiekbranche inmiddels bekende, campagnes met één gezamenlijk doel en dat is zorgen voor kinderogen en het voorkomen van oogaandoeningen op latere leeftijd: ‘Doe mee met 20-20-2’ van het Oogfonds op scholen en de ‘OogCheckweken’ -samen met de door hen tot Myopie Management Expert opgeleide contactlensspecialisten- van CooperVision SEC.

“Het is zo vanzelfsprekend dat je ogen het doen, dat je alles kunt zien. Maar zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. Steeds vaker krijgen mensen, waaronder ook kinderen, te maken met slechtziendheid en dat terwijl het voorkomen kan worden. Dan is het toch logisch dat we dat we daar als Oogfonds alles aan doen? We hopen de ouders en leraren van Nederland te bereiken met onze boodschap en zo kinderogen gezond te houden. Alleen door samen te werken kunnen we ons doel bereiken”, vertelt Monique van Bijsterveld. Alex Lamse vervolgt: “Door samen met het Oogfonds de strijd aan te gaan tegen het groeiende bijziendheidsprobleem onder kinderen, kunnen we nog meer ouders, verzorgers en kinderen bewust maken van het belang van goede oogzorg. Wij zoeken elkaar op in onze kennis en expertise, en versterken elkaar als het gaat om voorlichting geven over myopie. Vaak valt bijziendheid niet direct op, maar als het tijdig wordt herkend en beperkt kunnen ernstige oogproblemen worden voorkomen”.

www.oogfonds.nl

www.procornea.nl

¹Holden BA, Fricke TR, Wilson DA et al. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016; 123:1036-42.