‘Onze’ JOS in Shanghai – blog deel 1!

Begin dit jaar werd ik gevraagd door de Rijksdienst Voor Ondernemen (RVO) of JOS Eyewear, in het kader van Holland Fashiondesignpromotie, deel wilde nemen aan een missie naar CHIC International Fashion Fair in Shanghai, Japan.

Super toch, dat mijn deelname aan de New York Fashionweek in 2015 en het Cannes Fashion Festival, dit mooie gevolg kreeg. Na twee trainingen van het KvK én het Ministerie over China met alle cultuurverschillen en andere manieren van zaken doen, kwamen we op zondag 13 maart – na een 14-uur durende vlucht met Air France – aan in Shanghai.

Het Nederlands consulaat in Shanghai heeft een prachtig hotel geregeld in het centrum aan de ‘bund’, het oude koloniale gedeelte aan het westelijke gedeelte van Shanghai. Wat een gigantische stad met een gebied van 26 miljoen inwoners!Kansen genoeg dus, zou je zeggen.

Wij, met 20 Nederlandse modebrands als het gaat om kleding, tassen, sieraden én monturen woonden dinsdag een seminar over het Nederlands designklimaat bij. Tevens zijn er deze week verschillende matchmaking gesprekken met potentiële klanten die ingeschreven hebben voor contacten met Nederlanders.

Wordt vervolgd!