Ondergrondse schatten van Monkeyglasses

De SS16-collectie ‘Mother Earth’ daalt af naar het binnenste van onze aarde en toont een wereld vol schitterende kleuren en materialen.

Voor deze nieuwe collectie heeft het Deense merk Monkeyglasses zich laten inspireren door kristallen in mineralen. Krachtige energieën en een magisch kleurenspel zijn omgezet in ontwerpen die felle kleuren combineren met hoorn, en melkachtige pasteltinten laten contrasteren met metalen monturen in zachte kleurschakeringen.

Het kleurenpalet bevat oranje, bruine en blauwe nuances die deze stijlvolle en prikkelende collectie een harmonische en zintuiglijke uitstraling geven. Een eerbetoon aan het leven, licht en energie – van Monkeyglasses.

Duurzame Monkeyglasses
Monkeyglasses respecteert het milieu en de mensen die de brillen van het merk produceren. De meeste Monkeyglasses zijn gemaakt van biologisch afbreekbare grondstoffen zoals acetaat en bestaan voor meer dan 90% uit katoenvezels en houtpulp.

Zero Waste
Als onderdeel van het Zero Waste-programma gebruikt Monkeyglasses de restmaterialen van hun brillenproductie om creatieve accessoires en exclusieve sieraden te maken. Ook de kenmerkende brillenetui’s worden speciaal voor Monkeyglasses gemaakt en bestaan uit gerecycled papier. Maatschappelijke verantwoordelijkheid Alle leveranciers van Monkeyglasses houden zich aan de richtlijnen van het VN-initiatief Global Compact met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Monkeyglasses steunt een Deense organisatie die zich inzet voor de orang-oetan op Borneo (Save the Orangutan) en zamelt brillen – ongeacht het merk – in voor arme gezinnen in India.

Design vanuit het hart van Kopenhagen
Monkeyglasses werd in 2010 opgericht door Mai-Britt en Morten Seaton. Vanuit het hart van de creatieve hoofdstad Kopenhagen ontwerpt het echtpaar hun unieke, moderne brillen en verkoopt ze aan dealers in bijvoorbeeld Australië, de Verenigde Staten en veel landen in Europa.

Met het motto ‘Look Good While Doing Good’ wil het merk aansluiting vinden bij de steeds grotere groep consumenten die duurzaamheid en fair-trade belangrijk vinden.

De naam
De naam Monkeyglasses is een combinatie van het Deense woord ‘brilleabe’ en het concept van reizen in ‘monkey class’ – een beter en betaalbaarder alternatief voor business class. Dit sluit perfect aan bij hun visie, namelijk; goede producten voor een redelijke prijs.

www.monkeyglasses.com