Nieuwkomer met meer dan 25 jaar ervaring

In februari 2020 is er een nieuwe speler op de markt voor sportbrillen verschenen: evil eye, het merk dat de grenzen verlegt voor hoogwaardige sportbrillen. Het gloednieuwe merk kan rekenen op de expertise van Silhouette International. Alle evil eye sportbrillen worden ontwikkeld en nauwgezet geproduceerd in Oostenrijk. Bovendien is elk model verkrijgbaar met glazen op sterkte, die ook ‘Made in Austria’ zijn.

Van ontwerp tot productie, van aanpassing tot perfecte prestaties: de sportbrillen van evil eye bieden het beste zicht en een optimale bescherming tijdens elke sportactiviteit. Dankzij innovatieve technologieën, een ongeëvenaarde kwaliteit en een perfect evenwicht tussen design, materiaal en optica presteren de brillen steeds optimaal en voldoen ze aan de allerstrengste eisen.

Het merk bouwt op de jarenlange expertise en vakkennis van Silhouette International, dat al meer dan 55 jaar actief is op de markt voor premiumbrillen en al meer dan 25 jaar sportbrillen produceert. Het familiebedrijf heeft wereldwijd ongeveer 1600 werknemers en ontwikkelt en produceert niet alleen brillen van de merken Silhouette en neubau maar voortaan ook de functionele evil eye sportmodellen.

Innovatieve technologieën voor de allerbeste bescherming

Alle evil eye modellen zijn uitgerust met kwaliteitsvolle glazen, zodat de drager moeiteloos kan zien en dus optimaal presteert bij het sporten, zelfs met glazen op sterkte. De glazen zijn gemaakt van slijtvast polycarbonaat met een superieure optische kwaliteit. Dit materiaal beschermt de ogen tegen invloeden buitenaf, zoals zonlicht, wind, stof, regen of insecten, en biedt 100 % bescherming tegen uv A-, uv B- en uv C-straling (UV400). Dankzij de vele aanpassingsopties kunnen de evil eye sportbrillen perfect op elke hoofdvorm en sportdiscipline worden afgestemd. Zo glijdt de bril niet weg, zijn er geen drukpunten en sluit hij veilig aan tijdens het sporten. Het speciaal voor evil eye ontwikkelde, antiallergische montuurmateriaal PPX® is bijna gewichtloos, extreem sterk en tegelijk buigzaam. Daardoor is de bril niet alleen flexibel, maar ook stevig en slijtvast.

Perfect zicht voor topprestaties – alles geleverd door hetzelfde bedrijf

Een scherp zicht is onontbeerlijk voor wie veilig, aangenaam en goed wil sporten. Om aan al deze criteria te voldoen, zijn alle sportbrillen van evil eye verkrijgbaar met glazen op sterkte. Afhankelijk van het model worden deze direct in het montuur, met een adapter of met clips gemonteerd. En omdat alle monturen en glazen op sterkte in het ‘Silhouette International Lens Lab’ volledig in de Oostenrijkse hoofdvestiging worden ontwikkeld en geproduceerd, garandeert evil eye dat al zijn brillen aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

De eerste collectie van evil eye is te koop bij gespecialiseerde opticiens in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Italië, Slovenië en de Benelux.

Meer informatie

www.evileye.com/