Nieuwe data MIDO 2020 bekend

5-7 juli 2020, RHO FIERA MILANO! MIDO viert alsnog het 50-jarig jubileum met de gouden editie. Na het besluit om MIDO uit te stellen, waarvan we steeds meer overtuigd zijn nadat we hebben gezien hoe de COVID-19 noodsituatie de afgelopen dagen is geëscaleerd en de relatieve voorzorgsmaatregelen zijn genomen door de Italiaanse regering, hebben we 72 uur non-stop gewerkt om de nieuwe data te kunnen bepalen. Deze zijn zorgvuldig gekozen om aan de behoeften van de sector te voldoen”, aldus Giovanni Vitaloni.

In de vijftig jaar is MIDO uitgegroeid tot een groot event voor leveranciers, inkopers, opiniemakers, fabrikanten, beroemdheden, media en internationale influencers. De organisatie wil van de 2020-editie een onvergetelijk event maken, met talloze innovaties en verrassingen. Een van de extra’s is de lancering van twee unieke boeken: een roman met de titel ‘Through the looking glass: Mido, 50 years global crossroads’ van Adriano Moraglio, journalist en auteur van 20 boeken. Het tweede boek, ‘History of optics’, werd geschreven door opticien/optometrist Silvio Maffioletti en Sergio Cappa, optometrist en oud-professor aan het Institute of Optics and Optometry in Milaan.

Een van de andere innovaties bij de komende MIDO is de focus op duurzaamheid. De organisatie zet zich in om het milieu-impact van de beurs te verminderen en stimuleert plasticvrij en verantwoord gebruik van water, papier, voedsel en energie. Ook wordt tijdens de beurs een ‘Stand-up for green’ award uitgereikt aan de meest duurzame stand.

Meer informatie

www.mido.com