Nidek ME-1500 uw beste atelier partner

De ME-1500 slijpautomaat combineert alle ontwerp- en aanpassingskenmerken voor een zeer goede afwerkingskwaliteit. Dankzij de nieuwe set slijpstenen, in combinatie met een geavanceerde computer, kan de ME-1500 de slijpcycli met 25% verkorten. Deze productiviteitsverhoging maakt de werkstroom in de werkplaats vlotter en garandeert kwaliteit.

De creatie van unieke glasbrillen wordt vereenvoudigt door de 3D boor- en groefmodule en de exclusieve gepolijste facetfunctie. Een echt concurrentievoordeel, de ME-1500 biedt de mogelijkheid om exclusieve, op maat gemaakte modellen te creëren.
Het LCD touch screen is overzichtelijk ingedeeld en helpt de gebruiker door de verschillende stappen van het slijpproces.
Een tijdindicator geeft aan hoe lang de het glas nog in bewerking is. Verdere assistentie komt middels een voice indicator welke de gebruiker op de hoogte houdt van het proces. Het slijpen wordt extra aangenaam gemaakt door het lage geluidsniveau.
De ingebouwde geavanceerde boor- en freesautomaat maakt het mogelijk om gecompliceerde glasvormen en randbewerkingen toe te passen. Hierdoor is het vervaardigen van een uniek ontwerp mogelijk.

De ingebouwde shape editing functie maakt het mogelijk de vorm van het brillenglas te wijzigen in de gewenste vorm. Alle gangbare materialen en hoge curve glazen kunnen zonder maatafwijking worden geslepen in facet, vlakfacet en nylor. De machine zal het glas zowel in facet als vlakfacet polijsten en afzoeten als dit gewenst is. Groeven wordt vol automatisch uitgevoerd waarbij diepte, breedte, lengte en plaats van de groef op de curve kunnen worden ingesteld. Dit maakt het mogelijk om brillenglazen ook partieel te groeven. De ingebouwde wisselbare Compact Flash Memory Card maakt het mogelijk de boorcoördinaten van alle in uw monturencollectie voorkomende glasbrillen vooraf op te slaan. Hierdoor kunnen glasbrillen snel en doeltreffend gemaakt worden.

Met de ME-1500 slijpmachine kunt u uw productiviteit en technische vaardigheden verhogen voor alle soorten montages.
Informeer u bij Wim Sanders: w.sanders@deceunynck.be