NCC contactlens enquête 2020; vul hem nu in!

De NCC contactlens enquête 2020 is weer uitgezet en op zoek naar respondenten! Onderstaande is een bericht van de organisatie dat we graag met u willen delen.

Beste collega,

Wat zijn de trends in de contactlensbranche? Welke lenzen worden er aangepast? Om dat in kaart te brengen wordt al ruim vijftien jaar een enquête georganiseerd door Eurolens Research in Manchester.

Vorig jaar leverde de enquête gegevens op van ruim 20.000 lensaanpassingen uit 25 landen. Nederland levert al 19 (!) jaar data aan. De resultaten van deze enquête werden onder andere gepubliceerd in het januari nummer van Contact Lens Spectrum en tevens in de Nederlandse optiek media. Wat is er veranderd in die 19 jaar? Wat opvalt is dat we nog steeds kampioen zijn in het aanpassen van vormstabiel, de gemiddelde leeftijd langzaam wat omhoog kruipt (van 33 naar net geen 39 jaar), maar ook het aantal multifocale aanpassingen toeneemt (van 12% naar 26%). Het percentage MPS vloeistoffen en de keuze voor maandlenzen lijkt stabiel, maar wellicht heeft het ‘nieuwe normaal’ waarin we tegenwoordig leven daar verandering in gebracht.

Mede daarom zijn we op zoek naar de aanpas cijfers over 2020 hopen we van harte op uw medewerking in het registreren van de eerste 10 aanpassingen die u doet na het ontvangen van het formulier. Wij vragen u vriendelijk het enquêteformulier zo snel mogelijk te retourneren, maar uiterlijk voor 30 september 2020 (ook als de tien aanpassingen nog niet zijn volbracht). Voor alle duidelijkheid: de gegevens van de enquête zijn volledig anoniem, en worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Dit jaar kan er op twee verschillende manieren worden ingezonden:

  1. Door middel van het invullen van het online formulier: http://nl.contactlensprescribing.com/
  2. Door middel van het printen van het ‘klassieke’ invulformulier, in te vullen en vervolgens te sturen naar onderstaand postadres of in te scannen en te mail naar data@contactlenscongress.com.

Alvast hartelijk dank, uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Mulder
Programma Directeur NCC

Postadres
HU Klinieken Hogeschool Utrecht
Tav Jeroen Mulder
Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht”

Meer weten?

https://www.contactlenscongress.com