Mijlpaal voor NEUBAU EYEWEAR; Geheel koolstofneutraal

Het Oostenrijkse premium brillenmerk NEUBAU EYEWEAR is sinds de oprichtingsdagen in 2016 gebaseerd op een duurzame merkfilosofie en blijft onder zijn credo “Sustainable Avantgarde” nieuwe duurzame, innovatieve normen stellen in de brillenindustrie. Door alleen milieuvriendelijke materialen te gebruiken in een resource-efficiënte productie, heeft NEUBAU nu een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn missie. Vanaf nu is de productiefaciliteit van NEUBAU EYEWEAR, in het hart van Oostenrijk, door TÜV Austria gecertificeerd als koolstofneutraal.

Dit doel werd bereikt door het systematisch omzetten van een breed scala aan processen naar duurzame methoden, evenals door compensatiebetalingen voor gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten.

“Wij zien onszelf als een duurzaam merk dat op een authentieke en serieuze manier werkt. De stap zetten naar een koolstofneutraal bedrijf was een uitgebreid gepland project met veel uitdagingen. We zijn er trots op dat we deze mijlpaal nu hebben bereikt en als NEUBAU EYEWEAR een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de bescherming van onze planeet”, aldus Daniel Liktor, Managing Director van NEUBAU EYEWEAR.

In de eigen lokale productiefaciliteit in Linz, Oostenrijk, waar alle brillen worden vervaardigd, zijn de processen de afgelopen jaren herzien en gewijzigd in de richting van hulpbronbesparende methoden. Door de installatie van een uitgebreid fotovoltaïsch systeem gebruikt het bedrijf uitsluitend elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Een luchtzuiveringssysteem dat 97% van de verontreinigende stoffen verwijdert, warmteterugwinning en het gebruik van 370 LED-lampen, evenals milieuvriendelijke transportmiddelen, zijn andere belangrijke doelstellingen geweest. Bovendien bevindt de productielocatie zich in een waterbeschermingsgebied dat aan bijzonder strenge afvalwatervoorschriften is onderworpen.

Voor de productie van NEUBAU-producten en alle accessoires worden uitsluitend plantaardige, gemakkelijk te recyclen en bijzonder duurzame materialen gebruikt. Hier markeerde het gebruik van 3D-printtechnologie in een no-waste-methode in 2019 een andere essentiële innovatie in de visie van een volledig duurzaam merk. Consequent duurzaam geldt ook voor alle andere gebieden bij NEUBAU – een gedragscode zorgt voor strikte naleving van milieunormen en verantwoorde sourcingpraktijken bij alle partners en leveranciers.

Investeren in klimaatbescherming

Naast de systematische omschakeling van schadelijke productieprocessen op duurzame methoden, investeert NEUBAU elk jaar in een klimaatbeschermingsproject om de koolstofuitstoot die nog onvermijdelijk is, te compenseren.

“Voor ons staat de voortdurende vermindering van onze koolstofvoetafdruk door eigen inspanningen voorop, en voor nu en in de nabije toekomst is compensatie een cruciale ondersteuning om ons einddoel te bereiken”, vervolgt Daniel Liktor.

Het compensatiebedrag in 2022 gaat naar het herbebossingsproject van BaumInvest in Costa Rica. BaumInvest is een erkend boscompensatieproject dat ecologische en socio-economische voordelen combineert voor lokale gemeenschappen en het milieu. De herbebossingsboerderijen van BaumInvest zijn verspreid over vijf locaties in het noorden van Centraal-Costa Rica en zorgen voor zekere, langdurige werkgelegenheid en het behoud van inheemse en bedreigde boomsoorten.

Meer informatie

www.neubau-eyewear.com